Wakeskaterka Zuzana Vráblová: Šibačka podľa youtubu s korbáčom od indiánov

Sympatická športovkyňa si aj za veľkou mlákou užila takmer slovenskú šibačku.

10.04.2017 17:00
Zuzana Vráblová Foto:
Wakeskaterka Zuzana Vráblová.
debata

Zuzana Vráblová je niekoľkonásobnou majsterkou sveta vo wakeskatingu. A hoci jej živlom je voda, aj ona občas zatúži po zmene. A keď sa navyše spojí príjemné s užitočným, má to pre mladú športovkyňu body k dobru.

Rodáčka z Piešťan sa stala jednou z ambasádoriek charitatívneho behu Wings for Life. Ten sa bude konať 7. mája a keďže jeho mottom je „bežíme pre tých, ktorí bežať nemôžu“, celý výťažok z neho putuje na výskum poranení miechy. Behy sa organizujú po celom svete, ten slovenský sa beží v Bratislave. Ale odbehnúť ho môžete kdekoľvek, podobne ako to urobí Zuzana.

„Už 22. apríla ma čakajú v USA preteky, takže na Slovensku nebudem. Ale podobne ako minulý rok, aj teraz budem bežať pomocou aplikácie Wings for Life. Je celkom možné, že svoj beh odbehnem okolo nejakého wakeparku, zrejme na Floride,“ plánuje Zuzana a dodáva: „Minulý rok sa mi podarilo odbehnúť deväť kilomerov, s čím som bola spokojná. Som chudokrvná, takže vytrvalostné športy nie sú mojou šálkou kávy. Maratón by u mňa nehrozil.“

Nielen charitatívny beh, ale aj Veľkú noc si Zuzana užije v Amerike. Má ju za veľkou mlákou kto vyšibať? „Môj priateľ je Američan a na youtube som mu ukazovala, ako to na Slovensku počas sviatkov chodí,“ opisuje a s úsmevom dodáva: „Minulý rok sme práve vo veľkonočnom období cestovali po národných parkoch v USA a v jednom sme objavili malý indiánsky obchodík. A v ňom sme našli čosi, čo pripomínalo slovenský korbáč. A hoci to bola vec na vyháňanie duchov, kúpili sme to.“ Na nasledujúci deň ráno sa jej priateľ, ktorého inšpiroval youtube, rozhodol pre slovenskú šibačku. „Ešte v posteli ma oblial poriadnou dávkou vody a vyšibal ma tým indiánskym korbáčom,“ spomína.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká noc #Zuzana Vráblová #Wings For Life #wakeskating

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...