Ivica Jusková: Byť len modelkou ma nenapĺňalo

Nebudem tvrdiť, že podnikanie bolo alebo je jednoduché. Ale ak by som to nevyskúšala, nebola by som pokojná, opisuje Ivica Jusková.

28.01.2017 11:00
Ivica Jusková Foto:
Ivica Jusková je majiteľkou dizajnového obchodu.
debata

Sympatická tmavovláska Ivica Sláviková získala v roku 2005 titul Miss Slovensko. A hoci ju modeling roky živil, prišlo obdobie, kedy jej priam nástojčivo chýbal pocit sebarealizácie. „Stále som bojovala s tým, že pod mojím menom svietil titul miss či modelka, ale nebola som s tým celkom stotožnená. Cítila som, že chcem niečo viac, než ‚byť pekná‘. Navyše, nikdy som nebola štandardná modelka, ktorá tým naplno žije a lieta po svete. Časom som prišla do bodu, kedy som zatúžila robiť niečo celkom iné než modeling, len som presne nevedela, čo,“ opisuje dnes už vydatá Ivica Jusková.

Okolo umenia sa „motala“ od malička a ľudí, ktorí dokážu pretaviť city či emócie do rôznych predmetov, obdivovala. „Rada som nosila zaujímavé oblečenie či šperky od dizajnérov, pretože pre mňa to boli veci s dušou. V mojom okolí sa to stretlo so záujmom. Vždy sa ma ktosi opýtal, odkiaľ to mám a kde sa niečo také dá kúpiť,“ opisuje. Vtedy v nej skrsol nápad na vlastný dizajnový obchod. „Ale kým som sa od nápadu prepracovala až k jeho realizácii uplynulo veľa času. Aj preto, že pochybnosti vo mne ma odrádzali, občas som vo svojom vnútri počula, že to nedokážem, lebo štart je veľmi zložitý.“

Predsa len sa nenechala odradiť a do podnikania sa pustila. „Nevedela som, ako sa robí účtovníctvo či obsluhuje registračná pokladňa. Učila som sa za pochodu. Nebudem hovoriť, že to bolo alebo je ľahké. To určite nie. Ale ak by som podnikanie nevyskúšala, nebola by som pokojná,“ opisuje Jusková a nabáda aj ostatných, aby obavy prekonali a pustili sa do svojich plánov: „Ľudia by mali počúvať samých seba. Čo je to vlastne strach? Čo môže človek stratiť? Pokiaľ nejde o život, vždy sa vyplatí robiť to, po čom vaše srdce túži. Ak tým niekomu neubližujete, tak prečo to nevyskúšať? Ide len o strach z neistoty.“

Aj preto, že sama si prešla kľukatou cestou, než si splnila svoj sen, stala sa ambasádorkou projektu Live InSync, ktorá je vytvorená tak, aby inšpirovala ženy byť spokojné v tých najdôležitejších oblastiach ich života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #Ivica Jusková #Slávica

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...