Skutočná prvá dáma USA?! Ivanka Trump je miláčik más, tu sú dôvody

Vo vysielaní televízie CBS, ktorej budúci americký prezident Donald Trump poskytol prvé video interview po svojom zvolení, stáli po jeho boku v prvej línii dve ženy.

25.11.2016 07:00
debata
Podnikateľka Ivanka Trump zvolila žiarivú červenú. Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Podnikateľka Ivanka Trump zvolila žiarivú červenú. Podnikateľka Ivanka Trump zvolila žiarivú červenú.

Po ľavici mal svoju tretiu manželku, 46-ročnú Melanie, bývalú modelku a matku svojho piateho dieťaťa Barrona. Trochu ďalej stála jeho dcéra, tridsaťpäťročná Ivanka, výkonná viceprezidentka spoločnosti Trump Organization. Biely dom má ale iba jednu úradovňu prvej dámy a Trumpova dcéra by si ju zaslúžila, píše francúzsky denník Le Figaro.

Bolo by veľmi ťažké nájsť niekoho, kto Ivanku Trumpovú nemá rád. V rodine pôsobí ako upokojujúci prostriedok po búrke, ako aspirín na migrénu. Je inteligentná a rozvážna a dokázala vyrovnane reagovať na lavínu otázok ohľadom otcových nepriateľských výrokov voči ženám. Argumentovala tým, že by nezastávala tak významné postavenie v Trump Organization, keby jej otec pohŕdal ženami.

Táto vysoká blondínka vzbudzuje konsenzus. Je vydatá za demokrata a veľmi sa priatelí s Chelseou, jedinou dcérou rivalky svojho otca Hillary Clintonovej. Bez problémov si možno predstaviť jej žiarivý úsmev sprevádzajúci Donalda Trumpa do zahraničia, kde sympatizuje s manželkou princa Williama vojvodkyňou Kate, diskutuje o sociálnom zabezpečení s Françoisom Hollandom a o obchodnej bilancii so Si Ťin-pchingom.

zväčšiť Dcéra prezidentského kandidáta Donalda Trumpa... Foto: SITA
Ivanka Trump Dcéra prezidentského kandidáta Donalda Trumpa Ivanka.

Aj keď sa Ivanka bráni, že nebola mozgom otcovej kampane, bola jeho hlavným tromfom. Bojovala za jeho vec v mnohých interview a prejavoch. Často stávala dva metre za otcom pri predvolebných zhromaždeniach a vyvažovala Trumpov macherský charakter. Bola to tiež ona, kto mu navrhol, aby prisľúbil platenú materskú dovolenku.

Hovorí sa, že Ivanka už je súčasťou Trumpovj administratívy. V rozhovore s televíziou CBS to síce odmietla, hneď však dodala, že chce bojovať za veci, ktoré ju zaujímajú, ako je nerovnosť v mzdách, vzdelanie, pomoc deťom a presadzovanie lepších príležitostí pre ženy.

Hillary Clinton chcela byť kandidátkou žien. Ivankin profil nepochybne vyvoláva u Američaniek odozvu. Je dcérou miliardára a jeho ženy českého pôvodu Ivany, ktorí boli hviezdnym párom 80. rokov. Po detstve strávenom na Manhattane a prvých krôčikoch v úlohe modelky sa ale táto privilegovaná slečna vyhlásila za inšpirátorku aktívnych matiek a pustila sa do biznisu.

zväčšiť Ivanka Trump po boku svojho otca - Donalda... Foto: SITA/AP, Alex Sanz
Ivanka Trump a Donald Trump Ivanka Trump po boku svojho otca - Donalda Trumpa počas predvolebného príhovoru v Južnej Kalifornii vo februári 2016.

Ivanka, matka päťročnej Arabelly, trojročného Josepha a osemmesačného Theodora, je jednou z popredných osobností rodinného impéria. Jej životopis ju oprávňuje k tomu, aby na svojich osobných stránkach udeľovala rady ženám, ktoré sú na vážkach medzi súkromným a profesionálnym životom. Vytvorila tiež značku oblečenia pre pracujúce ženy a na Instagrame zverejňuje fotografie svojich detí.

Ivankine kvality vystupujú výrazne o to viac, že pri volebnej kampani bola jej nevlastná matka Melania dosť nevýrazná. Keď sa výnimočne chopila slova, aby podporila svojho muža, okopírovala prejav Michelle Obamovej. Melania sa radšej drží v pozadí a stará sa o posledného potomka budúceho prezidenta, desaťročného Barrona. Na Instagrame sa takmer neobjavuje, na rozdiel od skvelej Ivanky, ktorá má napríklad na Twitteri 2,3 milióna priaznivcov, päťkrát viac ako Melania.

Buďme však opatrní, píše Le Figaro. Pripomeňme, že Američania si hlasovaním pre Donalda Trumpa zvolili predovšetkým nekonformitu. Na tejto pôde má bývalá modelka slovinského pôvodu v ruke predsa len nejaké tromfy. Stačí, aby sa riadila niekoľkými našimi radami a zažiari ako prvá dáma.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #dcéra #popularita #fenomén #prvá dáma #Donald Trump #Ivanka Trumpová

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...