Majsterka sveta vo vodnom slalome si potrpí na zdravé a čerstvé potraviny. „Nie som síce biomaniačka, ale ako profesionálna športovkyňa si na stravu dávam veľký pozor. To, čo zjem, je pre moje telo zdroj energie. A do formule predsa nebudete dávať palivo, ktoré nezabezpečí očakávaný výkon,“ opisuje.
V obchodoch číta zloženie potravín na etiketách a polotovary nekupuje. „Keď som doma, varím si sama z čerstvých surovín. Viem tak, čo mám na tanieri aj ako som to pripravila. Počas roka veľa cestujem, s čím súvisí aj stravovanie v reštauráciách. Takže doma si varenie vychutnávam.“
Na výbere surovín si dáva záležať, pretože pokazený žalúdok je niečo, čo si profesionálny športovec nemôže dovoliť. „Ak by som zjedla niečo pokazené či nekvalitné, čo by mi spôsobilo žalúdočné problémy, vypadla by som z tréningového procesu na niekoľko dní a to, samozrejme, nie je žiaduce. Čo sa stavy týka, nemôžem si dovoliť riskovať.“
Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – magazíne MiA.