Spisovateľka Bea Bazalová: K veštici chodiť nemusím, namiesto toho...

Spisovateľka priznáva, že vo všetkých jej knihách je prítomný motív anjelov.

26.01.2016 13:00
debata

Bea Bazalová uviedla na trh svoju piatu knihu s názvom Šepkani anjelov. Ako autorka po krste priznala, vo všetkých jej knihách je prítomný motív anjelov. „Nebol to zámer, ale v každej mojej knihe sa téma anjelov nachádza,“ opisuje Bazalová. Celou knihou sa zárovaň ťahá aj línia veštenia, vykladania kariet. A to bol jeden z dôvodov, prečo sa krstnou mamou knižnej novinky stala známa veštica Zana.

A vešteniu sa venuje aj hlavná hrdinka knihy Šepkanie anjelov. Zaklopala už na dvere veštice aj sama spisovateľka? „Ja vešticu hľadať nemusím, moja sestra je obdarená neuveriteľnou intuíciou smerom ku mne a vždy vie, ako tá-ktorá situácia v mojom živote dopadne. Takže namieto veštice zájdem vždy za ňou,“ opisuje a dodáva: „Ale je celkom prirodzené, že ak sa ľudia ocitnú v zložitej životnej situácii, hľadajú nejakú barličku, o ktorú by sa mohli oprieť. A častokrát je to práve pomoc veštice.“

Mária Lešková, spisovateľka Bea Bazalová,... Foto: Ikar
Krst Sepkanie anjelov Mária Lešková, spisovateľka Bea Bazalová, veštkyňa Zana a moderátorka Karin Haydu počas krstu novinky Šepkanie anjelov.

Bea Bazalová je vyštudovaná učiteľka slovenského jazyka a literatúry a povolaniu učiteľky je verná dodnes. Ako sa od katedry dostala k písaniu kníh? „Vždy som písala krátke článočky či texty sama pre seba. Ale až keď deti vyrástli a času som mala viac, vrhla som sa na písanie intenzívnejšie.“ Z jej koníčka sa tak stalo druhé povolanie.

Ako prezradila, na jej knihy sú žiaci na škole, kde učí, ešte primladí. „Základnú školu končia ako štrnásť či pätnásťroční a moje knihy sú zamerané na dospelého čitateľa. Ale keďže žijem v Šahách a to je malé mesto, ľudia vedia, že píšem. A tak sa mi často stane, že ma moje bývalé žiačky zastavia na ulici a pochvália sa, čo odo mňa prečítali. Je to milé.“

Bea Bazalová má na konte knihy: Šepkanie anjelov, Ako na hojdačke, Láska na druhý pokus, Obraz, Nemiluješ, zomrieš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #veštenie #Bea Bazalová #Šepkanie anjelov

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...