Česky alebo slovensky? U Pomajbovcov žiaden problém

Dcéry herca Romana Pomajba automaticky prepínajú z jedného jazyka do druhého! S češtinou problém nemajú.

10.11.2015 17:00
debata

Herec Roman Pomajbo tvorí spolu s manželkou Petrou česko-slovenský pár. A hoci dnešné deti už vnímajú český jazyk ako cudzí a robí im problémy, v rodine Pomajbovcov to neplatí. S ich dcérami, Vivien, Noemi a Timeou, sa striedavo rozprávajú česky aj slovensky.

Roman Pomajbo s manželkou a troma dcérami. Foto: SUNAR FASHION 2015
Roman Pomajbo Roman Pomajbo s manželkou a troma dcérami.

„Naše staršie dcéry hovoria slovensky aj česky. Už sú vo veku, kedy chápu rozdiely a tak podľa toho, s kým sa rozprávajú, "prepnú“ na správny jazyk," hovorí trojnásobná mama Petra Pomajbová.

Ich tri ratolesti sa so starými rodičmi z Čiech stretávajú tak často, ako je to len možné. „K Romanovým rodičom, ktorí žijú v Bratislave, to máme kúsok a tak sa vídame častejšie než s mojimi rodičmi. Keď už ideme do Čiech, je to vždy na viac dní, takže vzdialenosť zasa nahradíme dlhšími pobytmi,“ hovorí a zároveň opisuje príjemnú rodinnú tradíciu: „V lete každý rok kompletne celá rodina z oboch strán dovolenkujeme pár dní v Tatrách, v Jasnej. Letný výstup na Chopok je u nás jednoducho povinný.“

Ona sama spomína rada na svoje detsvo prežité aj u starých rodičov. „Ja veľmi rada spomínam na svoje detstvo a čas strávený u mamičkiných rodičov na dedine. Dnes už ako dospelá viem, že to, čo som u nich v detstve zažila je práve to, čo zo mňa robí človeka, ktorým dnes som. Je to ten pocit, že viete, odkiaľ ste, kam patríte, že je miesto, kde ste milovaní. A to je pre život to najdôležitejšie, všetko ostatné sa od toho len odvíja,“ dopľňa Petra Pomajbová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #manželka #starí rodičia #Roman Pomajbo #Sunar Fashion

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...