Herečka Zdena Studenková má už na svojom konte dve kuchárskej knihy, ale vo svojej vášni pre dobré jedlo, či skôr maškrty, zašla ešte ďalej. A zo stránok kníh prešla do reality, trúfla si na podnikanie.
"Kamaráti mi často dávali ochutnávať ich zákusky. Bola som ich mentorom pri tvorbe a výrobe. Vlastná sladká manufaktúra bola potom len logickým krokom,“ hovorí o začiatkoch podnikania Zdena Studenková.
Ona sama sa často označuje za človeka, ktorý sa stará o to, čo má na tanieri. A na výbere surovín si vo vlastnej kuchyni vždy nechala záležať. Miluje domácu stravu a rada pripravuje jedlo aj svojich priateľov. Pri varení sa však odjakživa držala hesla – „Jesť málo, ale kvalitne“. A v tomto duchu sa nesú aj „dobroty“ z jej produkcie.
Herečka sa ako „kuchárka“ predviedla v knihách Recepty so štipkou hereckého korenia, kde okrem receptov z jej domácej kuchyne ponúkla aj niekoľko príhod z hereckého prostredia.