Spisovateľka Andrea Coddington: Na poriadnej mrche by som si zgustla

Známa spisovateľka má na konte knižnú novinku, inšpiráciou sa jej stal seriál Divoké kone.

16.09.2015 17:00
Andrea Coddington Foto:
Spisovateľka Andrea Coddington.
debata

Spisovateľka Andrea Coddington sa označuje za fanúšičku seriálu Divoké kone. O to ľahšie sa jej rozvíjali príbehy hrdinov jej novej knihy, ktorých diváci poznajú z televízie JOJ.

„Mám napozeranú každú časť seriálu a zachovala som hlavnú dejovú líniu, všetky ostatné som v podstate ‚vymazala‘. Dala som do toho kus svojho. Pri písaní knihy Divoké kone som mala voľnú ruku, seriál bol pre mňa iba inšpiráciou,“ hovorí spisovateľka a pokračuje: „V podstate aj moja kniha Židovka alebo Cudzia krv boli napísané na základe nejakého životného osudu, ktorý mi niekto porozprával. Divoké kone sú napísané na základe osudov, ktoré sú spracované ako televízny seriál. Ale postupovala som úplne rovnako, ako pri spomenutých knihách,“ opisuje Coddington.

Nielen seriál Divoké kone patrí medzi jej „srdcovky“. Ako priznala, momentálne doslova „prepadla“ americkému seriálu z lekárskeho prostredia, Klinika Grace. „Dokonca si z neho robím zápisky, každá časť má nejakú myšlienku, pocit, s čím sa každý z nás borí. Navyše, lekárske prostredie milujem, je tam veľa lásky, všetci sú mladí, krásni a zamilovaní do seba navzájom. Som na piatej sérii a poctivo sledujem ďalej.“

Ako povedala, ak by dostala ponuku na malú úlohu v seriáli, nepovedala by nie. „Nie je to moja ambícia, to určite nie, ale povedzme, ako sen by to mohlo byť. Ak by to bola rola nejakej poriadnej mrchy, na tej by som si teda zgustla,“ dodala napokon pre Pravda.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #seriál #Andrea Coddington #rola #Divoké kone

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...