Kým si herec a moderátor Michal Hudák našiel vzťah k Taliansku, chvíľu mu to trvalo. Dnes už nedokáže ani spočítať, koľkokrát túto krajinu navštívil. Zvlášť jednu jej časť.
„Raz sme si s mojou partnerkou sadli do auta a vybrali sa do Talianska. Prešli sme niekoľko oblastí a každá mala čo ponúknuť. Ale našou láskou sa jednoznačne stalo Toskánsko,“ opisuje herec a pokračuje: „Je výnimočné a ponúka všetko, čo si človek vôbec dokáže predstaviť. Po tých rokoch môžem povedať, že ho poznám veľmi dobre a už chodím viac menej na istotu. “
Toskánsko však pre Hudáka neznamená len známu oblasť Chianti, ktorú, mimochodom, navštevuje najradšej. „V tých kopcoch nad Florenciou je množstvo malých dediniek, ktoré majú len štyridsať domov a musíte prejsť aj štyri-päť kilometrov, aby ste natrafili na živého človeka. Ale práve tam vedia pripraviť také pochúťky, nad ktorými dokážem len neveriacky krútiť hlavou. Napríklad králika na hľuzovkovej omáčke, to je jedna báseň.“
Z Toskánska však miluje aj juh, napríklad polostrov Monte Argentario. „Sú tam len dva prístavy a nič viac, vyzerá to úchvatne. Máte pocit, že ste na Maldivoch.“
Z ciest si herec nosí aj vína, v ktorých sa podľa svojich slov aj vyzná. A aké sú jeho najobľúbenejšie? „To, aké si otvorím, záleží od niekoľkých faktorov. Od ročného obdobia, od jedla na tanieri, od nálady. Z bielych vín mám radšej ľahké, voňavé vína, sauvignon či tramín. Z červených vín uprednostňujem tie na kabernetovom základe. Keď som však v Toskánsku, nič mi nechutí viac ako ich chianti classico.“