Žena s veľkým Ž: Pre Ľudmilu Pavlíkovú je v ťažkej situácii dcérka všetkým

Kytica od Pravdy ju síce potešila, no podľa Ľudmily Pavlíkovej sú určite ženy, ktoré si ju zaslúžia ešte viac. Pritom ona sama stratila pred tromi mesiacmi milovaného manžela a na všetko ostala sama.

08.03.2014 14:13
Ľudmila Pavlíková Foto: ,
Najhodnotnejšiu kyticu od Pravdy dostala Ľudmila Pavlíková z Košíc.
debata

Tvrdí, že všetko zvláda vďaka rodine a hlavne priateľom, ktorí jej pomáhajú s päťročnou dcérkou Karolínkou. Výchova i zabezpečenia rodiny teraz ostalo na nej. „Teraz je mi jasné, že to spískala kamarátka a bývalá učiteľka mojej dcérky v materskej škôlke,“ reagovala, keď jej redakcia Pravdy doručila kyticu k Medzinárodnému dňu žien, o ktorú sa príbehom zaslúžila Sandra Husárová. (Prečítajte si aj ďalšie vybrané príbehy žien s veľkým Ž, ktoré do redakcie poslali čitatelia.)

„Sú ľudia, ktorí mi s malou pomáhajú,“ povedala pani Ľudmila. Jej rodina je v Prešove, odkiaľ pochádza a manželova rodina zase zo Spišskej Novej Vsi. V Košiciach ostala sama. Manžel zomrel náhle, zo dňa na deň. „Bol to zhluk chorôb, na ktoré sa liečil. Dali sme aj podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, lebo si myslíme, že v jeho prípade zlyhal aj ľudský faktor,“ spomína na ťažké chvíle.

Pracovne je veľmi vyťažená, niekedy musí pracovať aj počas sobôt. „Všetko zvládam najmä vďaka priateľom a známym. Hovorí sa, že v núdzi spoznáš priateľa a som príjemne prekvapená, koľko ich okolo seba mám,“ neskrýva pani Ľudmila dojatie. Je vďačná nielen ľuďom, vďaka ktorým dostala kyticu, ale aj mnohým ďalším nezištne pomáhajúcim. „Sú to rodiny, s ktorými sa spolu s dcérou častejšie stretávame. Stretávali sme sa aj predtým, organizovala som akcie pre deti na Alpínke. Vďaka tomu sa dal dokopy okruh mamičiek, s ktorými sa pravidelne stretávame,“ vysvetľuje.

Bolo pre ňu príjemné zistiť, že sa na priateľov môže spoľahnúť. Niekto jej postráži dcérku, niekto ju odvezie do školy či na tréning vtedy, keď ona sama nemôže. „Mám sa na koho obrátiť a to je neskutočná pomoc. Chcela by som poďakovať Sandre, ktorá to celé spískala, rodine Bobákovcov, rodine Zaťkovcov, tí mi najviac pomáhajú. Musím spomenúť aj moju kamošku Mary a veľká vďaka patrí aj Domašákom,“ vyratúva pani Ľudmila.

Okrem dcérky a rodiny opäť zdôrazňuje, že ju držia nad vodou aj priatelia. „Stretávame sa cez víkendy či po práci. Chodíme aj na turistiku, naposledy sme boli v Slovenskom raji. Aj oni ma nútia, aby som bola stále aktívna. Nemám deň, keď som sama. Stále som s niekým, niekto mi zavolá, podporí ma a dá mi silu,“ oceňuje pomoc priateľov. Na zlé je pomáha zabudnúť aj nové zamestnanie, v ktorom má na starosti pätnásť ľudí. Hoci je práca psychicky náročná, nedáva jej šancu myslieť na ťažké chvíle.

debata chyba
Viac na túto tému: #kytica kvetov #žena s veľkým Ž

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...