Vaše ženy s veľkým Ž: Koho tento rok potešili a ocenili čitatelia?

Na celom svete patrí 8. marec Medzinárodnemu dňu žien, s Pravdou a stránkou Žena.pravda.sk sme sa druhý rok za sebou rozhodli na toto výročie obdarovať aspoň pár z nich kyticou kvetín.

08.03.2014 07:00
MDŽ - tulipány - kvetiny Foto:
Darovať kytičku na MDŽ môžete aj sami. Tri sme však odniesli za vás. Komu presne?
debata

Do súťaže, ktorú sme odštartovali v pondelok na poludnie, ste mohli vybrať ženu svojho života a pár slovami opísať, prečo by si práve ona podľa vás zaslúžila odmenu – krásnu kyticu kvetín.

Tento rok nám najviac žiadostí o poslanie kvetín spoločne s pozitívnymi odkazmi a poďakovaniami posielali ratolesti, ktoré chceli potešiť svoje mamy. Nielen mladé ročníky, ale ja zrelší čitatelia Pravdy. Opäť písali muži, ale aj ženy a kyticu na MDŽ želali svojim blízkym dámam aj manželia či partneri.

V redakcii sme sa napokon zhodli na mene víťazky, ktorá získa kyticu v hodnote 50 eur. Okrem nej potešíme aj dve ďalšie dámy. Okrem troch víťazných príspevkov zverejňujeme aj ďalšie milé emaily, ktoré nám dorazili do redakcie. Hádam aspoň takýmto spôsobom potešíme ich adresátky – teda ženy, na ktoré ste mysleli, keď ste nám napísali.

Kyticu v sume 50 eur získava Ľudmila Pavlíková z Košíc

Email s prosbou o kvetiny a poďakovanie nám poslala učiteľka jej dcéry Sandra Husárová so snúbencom a v mene ďalších rodín: Bobákovcov a Zaťkovcov

Najhodnotnejšiu kyticu od Pravdy dostala... Foto: Boris Macko, Pravda
Ľudmila Pavlíková Najhodnotnejšiu kyticu od Pravdy dostala Ľudmila Pavlíková z Košíc.

Po prečítaní článku ma automaticky napadla jedna žena s veľkým Ž, ktorá má silu závideniahodnú. Chcela by som prostredníctvom vás potešiť Ľudku Pavlíkovú, ktorá teraz prechádza ťažkým životným trápením. V decembri jej nečakane zomrel manžel, ktorý bol pre ňu všetkým na svete. Ostala na svete sama len so svojím malým slniečkom Kajkou (6-ročná dcérka). Musela sa zhostiť úlohy matky, kamarátky, bútľavej vŕby a ochrancu pre ich jedinú princeznú, ktorej tatko veľmi chýba. Cez voľné dni, ktorých je málo, keďže musí zabezpečiť finančne všetko, sa sama snaží robiť malej budúcej prváčke program, aby ani na chvíľku nemala čas myslieť na trápenie, ktoré ich postihlo. Cez deň usmiata, silná, pred dcérkou vyrovnaná a milujúca matka a večer, keď jej malé dievčatko zaspí, plače a smúti za svojou láskou. Preto by som ju chcela potešiť kytičkou ku dňu žien, ktorú by som jej chcela poslať za seba ale aj v mene ďalších rodín, s ktorými sa stretávame a snažíme sa jej uľahčiť aspoň na chvíľku trápenie a vyčariť úsmev.

Kyticu v hodnote 30 eur dostane od nás Katarína Poláčková z Horného Baru

O kvety pre ňu požiadal manžel s nasledujúcou stručnou prosbou

Pred necelým rokom sme prišli pri tragickej udalosti o našich dvoch synov (9 a 6 rokov). Napriek obrovskému žiaľu sa dokázala celý čas starať o svoju chorú matku, ktorá pred mesiacom svoj boj prehrala. Kvety by som jej venoval ako prejav úcty, a vďaky za to, ako sa s týmto ťažkým životným údelom vyrovnala.

Kyticu v hodnote 20 eur posielame Elene Briestenskej z Pružiny

Kyticu jej chcel poslať syn Daniel, ktorý pridal nasledujúci mail

Moja Mamina drží našu rodinu a zoceľuje ju. O niektorých ženách sa hovorí, že sú krkom rodiny – myslím však, že Elena Briestenská je jej srdcom. Vymenila svoju milovanú prácu, ktorá ju napĺňala šťastím za inú, len kvôli rodine. Je to žena, ktorá nadovšetko miluje módu, látky, a hlavne šitie oblečenia. Za tých pár rokov, čo tu pobehujem po svete, ušila nespočetné množstvo oblečenia. Od čiapok, ktoré v tej dobe neušil ani Adidas až po sako, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Armani. Pred dvoma rokmi skončila firma, kde pracovala a namiesto toho, aby sedela so založenými rukami na úrade práce okamžite využila príležitosť a vymenila ihlu za niečo čo dovtedy nepoznala ani ona a pravdepodobne to nepozná ani 99% vašich čitateľov – za mikro frézku. Moja Mamina, ktorá si každý rok sama vymyslí a ušije šaty na ples, sa zrazu ocitla v strojárskom priemysle. Preto a pre milión iných dôvodov je Elena Briestenská ženou s veľkým Ž.

Z čitateľských príspevkov sme vybrali aj nasledovné:

Stanislava Cvečková pre svoju mamu Irenu Solíkovú

Keď sa zamyslím, kto by podľa mňa mal dostať kyticu k MDŽ, tak je to pravdaže moja mama. Nielen preto, že mňa aj brata naučila hovoriť, chodiť a možno aj boriť sa s problémami, ktoré nás v živote postretli, ale aj preto, že sa príkladne stará o svojho manžela, nášho otca. Keď sme sa pred piatimi rokmi čudovali, prečo otec na záhrade viac hľadá, ako robí, nezvláda dovtedy denné bicyklovanie, pochopili sme, že je zle. Áno, aj náš otec sa stal pacientom psychiatra, s tak často v tejto dobe skloňovanou Alzheimrovou chorobou. Dovtedy zanietený záhradkár, hríbar, krížovkár, bývalý konštruktér sa začal postupne stávať dieťaťom. A vtedy zase musela nastúpiť naša mama, ktorá sa s príkladnou starostlivosťou, s akou vychovala nás – svoje deti, začala starať o manžela. Začala pre ňu služba deň a noc. Jej ruky, ktoré tak často hladili nás, teraz hladia manžela, ktorý len chvíľami vie, že je to jeho milujúca manželka. Priznám sa, chce to veľa pevných nervov, trpezlivosti a pochopenia. Častokrát sa nám sťažuje, že už je tá situácia neznesiteľná, ale pri akomkoľvek našom inom riešení, povie, ja ho predsa neopustím. A takto sa strieda deň s dňom, rok s rokom a mama sa trpezlivo stará. Preto si myslím, že k MDŽ, okrem kytíc, ktoré dostane od nás detí a vnúčat, si naša mama zaslúži aj vašu kyticu.

Lýdia Remeteiová pre svoju mamu Alžbetu Kiššovú

Je to úžasná žena, 24. februára oslávila 75. rokov. U mnohých je to vek, keď sa cítia starí a nepotrební, ale s istotou môžem povedať, že to tak nie je. Naša mamina je výnimočná a na svoj vek vôbec nevyzerá. Stojí stále pri nás. Vždy! I keď máme všetci štyria ťažké životné osudy, ona je náš pilier. Mnohokrát to nevieme dať tak dostatočne najavo, keď bojujeme s osudom, ale verím, že to cíti a vie, ako veľmi ju ľúbime. Na narodeniny bola smutná, vraj sme jej mali dať zahrať pieseň v TV ŠLÁGER. Usmiala sa a vraj to myslela iba zo žartu. Teraz máme možnosť to napraviť. Kvety sú najkrajším darom.

Miroslav Gajdúšek chcel oceniť svoju manželku

Ide o ženu, ktorá sa stará o troch chlapov (máme dvoch synov) s absolútnou dokonalosťou, obetuje nám všetok svoj čas, len aby nám ukázala ako nás ľúbi. Má to v živote veľmi ťažké, nakoľko je na všetko sama, moji rodičia už zomreli, svokrovci bývajú relatívne ďaleko a nemôže s nimi počítať na dennej báze. Mladší syn má pritom hypotonický syndróm, absolvuje s ním veľa návštev či už na rehabilitácií alebo iných procedúrach, ktoré ho posiľňujú. Nikdy nefrfle na to, čo musí robiť. Keď prídem domov z práce, už jej veľmi nepomôžem, lebo nemám s čím – všetko je spravené. A ona nám ešte aj vypeká rôzne koláčiky a jedlá, ktoré sú ozajstnou bombou. Verím, že je takýchto žien na Slovensku veľa, možno by si každá z nich zaslúžila aspoň jednu kvetinku z tej kytice, ale moja žena je pre mňa jednotka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #kytica #MDŽ #žena s veľkým Ž #čitatelia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...