Igor Bukovský: Žena je okno do druhej časti sveta

Známy odborník na výživu, lekár, MUDr. Igor Bukovský konečne uvádza na trh toľko očakávanú knihu. Tentokrát venovanú ženám, s názvom: Návod na prežitie pre ženu.

11.11.2013 18:00
Igor Bukovský Foto:
Igor Bukovský.
debata

Knihu začal písať na Vianoce 2012. Odvtedy podľa jeho slov prešlo veľmi veľa času. „Prežili sme dobré aj zlé veci a ja som si istý, že každý deň máme byť za čo vďační,“ povedal na uvádzaní svojej knihy do sveta. Dodal, že považuje za fajn, že hneď ráno, ako vstaneme, dýchame. „Pustíme si kohútik a tečie teplá voda. To nebolo samozrejmosťou pred 50 rokmi. Napustíme si pohár a trafíme si do úst. To zasa nebude samozrejmosťou o 50 rokov,“ povedal ďalej.

Český motivátor Ivo Toman knihy pre ženy nepíše. Nepodporuje ich v tom, ako na to, aby si našli priateľa, pretože nie je ženou, ako uviedol. Keďže Igor Bukovský tiež nie je ženou a knihu venovanú ženám napísal, otázka bola logická. Čo o nich viete? Pre Pravda.sk odpovedal: „Zistil som už v živote o vás ženách zopár dôležitých vecí. Príjemných aj nepríjemných, presne ako to má byť. A na rozdiel od pána Tomana si myslím, že tak, ako je pre mňa veľmi zaujímavý ženský pohľad na svet, ženám bz niekedy mohol byť užitočný ten náš, mužský – a to aj pri výbere partnera. Veď koľkokrát sme vám už hovorili "neber si jeho, vezmi si mňa“, a mali sme pravdu (smiech)."

Igor Bukovský. Foto: Ivona Orešková
Igor Bukovský Igor Bukovský.

Ženy tvoria prirodzene väčšie percento jeho klientely. Igor Bukovský sa teda s nimi stretáva pravidelne. Učí ich, aby zmenili napríklad životný štýl. Čo sa však naučil on od nich? „Keď muž rieši konflikt, hľadá zbrane. Keď konflikt rieši žena, hľadá spojencov. Žena je pre mňa okno do druhej časti sveta.“

K ľuďom, ktorí Bukovskému s knižkami pomáhajú, patria už tradične Daniel Hevier, Dušan Dušek a Milan Markovič. Všetci vymenovaní majú zmysel pre humor. Chudne sa podľa Bukovskému ľahšie ľuďom, ktorí to povedzme neberú tak vážne? Dá sa teda vďaka humoru schudnúť rýchlejšie a efektívnejšie? „Jasné. Všeobecne platí, že ľuďom, ktorí neberú príliš vážne sami seba, sa žije ľahšie. Niekedy to chvíľu trvá, ale keď na to človek príde, už vám takúto pravdu nikto nemôže vziať.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Bukovský #Návod na prežitie pre ženu

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...