Janko Kuric: Bol mi nadelený pozitívny pohľad na svet

Prvýkrát si fakt, že starne, uvedomil ako 23-ročný. "Takže už si to pomerne dlho uvedomujem," skonštatoval spevák Janko Kuric pre Žena.Pravda.sk.

08.10.2013 12:00
Ján Kuric Foto: ,
Janko Kuric.
debata

Dodal, že zakaždým, keď zistí, že je fyzicky starší, poteší ho to, že sa toho dožil.

Zaspomínal si aj na časy, kedy vôbec nemal právo tvrdiť, že je starý. Mal 18 rokov a začínal v kapele Ventil RG. „Keď sme odohrali, išiel som do publika a počul som pankáčov, ako sa medzi sebou rozprávajú. Povedali: Dobrí sú, ale škoda, že už takí starí,“ zasmial sa 50-ročný Kuric, ktorý si nepripúšťa, že je starý.

Naposledy vraj oslavoval narodeniny, keď mal dvadsať. Bolo to ešte na vojne. „Až tento rok som vďaka občianskemu preukazu zistil, že som mal tento rok päťdesiat. Ale to vôbec nie je dôležité, koľko má človek rokov od svojho narodenia. Dôležitejšie je, na koľko sa cíti a na koľko sa cíti jeho telo,“ myslí si spevák, ktorý pozná kopec dvadsiatnikov a tridsiatnikov, ktorí sa cítia na šesťdesiat. „Bolia ich kolená aj celý život. Ja mám to šťastie, že mám nadelený pozitívny pohľad na život a aj to využívam.“ Janko Kuric k nim rozhodne nikdy nepatril.

Janko Kuric rozhodne nikdy nepatril k ľuďom, ktorí sa po tridsiatke spamätali a začali športovať. Tvrdí, že je odporca športu. Zároveň sa však priznal, že keby trochu neposilňoval a nebehal, asi by na pódiu nevydržal. „Takže na tajnáša chodím do posilky.“ Nepovažuje to vraj za stratu času, len sa mu to zdá trápne. „Chodím do posilky, ale ja vôbec nechcem svaly ani dobrú postavu. Potrebujem len energiu na každý ďalší koncert. Bez posilňovania by to nešlo, keďže na koncerte robím aj odzemok. Ak by som trochu necvičil, v mojom veku by som to asi naozaj nedokázal,“ zhodnotil.

Kuric počas vystúpenia skupiny Vidiek na... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
POHODA: Vidiek Kuric počas vystúpenia skupiny Vidiek na festivale Bažžant Pohoda 2013.

Spevák sa preslávil aj tým, že sa po Londýne, keď tam ako skupina hrali svoj prvý koncert, bicykloval. Svoju favoritku „s baranmi dole“ si zabezpečil na blšáku a jazdil ňou po meste. „Len na zadnom kolese mal šlus defekt a veľmi ma po prejdení Londýna bolel zadok. Taký som bol nahnevaný, že som ho potom hodil do tej Temže,“ zavtipkoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #Janko Kuric

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...