Režisérka Nellis: Som na jednej lodi s pracujúcimi mamičkami

Česká režisérka Alice Nellis len nedávno predstavila slovenským divákom filmovú komédiu Revival. Ani po premiére letného hitu si však veľmi neoddýchne.

02.08.2013 08:30
Alice Nellis Foto:
Režisérka Alice Nellis získala divácku cenu denníka Právo.
debata

„Čaká ma týždeň nakrúcania v Terchovej,“ prezradila pre Žena.pravda.sk. „Postavili mi tam takú krásnu chalúpku a práve v nej budeme týždeň točiť predtáčku na rozprávku,“ ozrejmila pracovné plány, ktoré sa Terchovou nekončia. „Koncom augusta ma čaká ďalšia práca – pôjde o film podľa knihy spisovateľa Michala Vievegha,“ uviedla Nellis.

„Napísal síce aj prvú verziu scenára, lenže potom mal nehodu a tak ma poprosil, aby som napísala režijnú verziu scenára. Pracovala som na tom tak dlho a postupne som nachádzala veci a hoci som si nemyslela, že by som tento film mohla režírovať, napokon budem,“ pokračovala oceňovaná režisérka, ktorá je zároveň matkou troch detí.

Skĺbiť profesionálny život s materstvom je podľa Nellis také ako u iných pracujúcich mamičiek. „Nevidím rozdiel medzi mnou a inými mamičkami, ktoré majú viac detí a musia tiež pracovať. Skrátka pracujeme, čo to dá,“ s humorom skonštatovala Alice Nellis. „Existujú povolania, v ktorých sú ženy na tom oveľa horšie. Ja mám napríklad film a sú to pre mňa dva pomerne náročné mesiace, ale potom sú obdobia, keď strihám, dorábam, keď píšem, a vtedy môžem byť s deťmi oveľa viac než iné mamičky,“ vysvetlila autorka filmov ako Výlet či Perfect Days.

„A myslím si, že vďaka mojej režisérskej práci majú deti aj pestrejší život ako ich rovesníci. Aj teraz ich beriem na filmovačku a dostanú sa tam, kde mnohé iné deti nie. Dúfam, že mi za to raz budú vďačné,“ doplnila s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #deti #rodina #Alice Nellis

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...