Ako si udržiava telo? Surovcová sa nespolieha len na tanec

Tanečnica Ivana Surovcová sa hýbe celý život. Odmalička tancuje. Postupne k tancu pridala aj ďalšie aktivity. Ako hovorí, telo potrebuje nové impulzy.

01.07.2013 06:00
Ivana Surovcová Foto:
Tanečnica Ivana Surovcová.
debata

„Z tanca sú pekné štíhle svaly – sú ženské a to je možno výhoda,“ hovorí. Ale nespolieham sa len na tanec, že z neho schudnem, pokračuje známa tanečnica. „Najdôležitejšia je aeróbna činnosť. Ja napríklad behávam. Som otvorenejšia viacerým športom, pretože aj telo je stále inak v záťaži. Ak sa človek venuje jednému športu, telo si zvykne a po čase už na ten šport nereaguje. Aj preto je dobré aktivity striedať,“ myslí si plavovláska.

Pred pár dňami sa zúčastnila na podujatí Reebok Mobile Gym na bratislavských Zlatých pieskoch, kde si mohli účastníci zacvičiť rôzne aktivity – od tanca, cez aerobik, PortDeBras až po CrossFit. Surovcová sama sa pravidelne nevenuje ani jednej z týchto aktivít.

Hoci pravidelne sa mu nevenuje, Ivana Surovcová... Foto: Nina Bacharová
Ivana Surovcová a Janka Hospodárová Hoci pravidelne sa mu nevenuje, Ivana Surovcová si už vyskúšala CrossFit.

„Najviac času mi zaberá tanec. Ale ako som už vravela, keď mám čas, tak behávam a okrem toho cvičím pilates. A som vášnivý golfista. Keď mám čas, idem na golf – pri tanci som stále zavretá vo vnútri, takže keď je teplúčko a príjemne vonku, som rada, že môžem vypadnúť na pár hodín do prírody,“ vysvetľuje.

Tanec sa príťažlivej plavovláske, ktorú preslávilo aj účinkovanie v televíznej šou Let's Dance, nikdy neznechutil. „Znamená pre mňa odbehnutie si z toho normálneho života do vysnívaného. Pohybom sa snažíme vyjadriť nejakú emóciu a je to odreagovanie sa od bežného života. Tým, že je to pre mňa zároveň práca, ktorá ma živí, je to to najlepšie, čo sa mi mohlo stať,“ konštatuje.

Za sebou má už aj niekoľko kurzov, v rámci ktorých sa predstavila ako trénerka a učiteľka. Priznáva však, že zatiaľ si k učeniu iných nevytvorila blízky vzťah. „Myslím si, že to príde neskôr – v období, keď sama už nebudem môcť tancovať,“ uvažuje. „Zatiaľ ma najviac baví tancovať a učiť samu seba. Som dríč a keď mi niečo nejde, snažím sa stále dookola, až sa mi to nakoniec podarí. Stále sa snažím zlepšovať. Keď vidím výsledky, je to zadosťučinenie,“ hovorí Surovcová.

A komu by Surovcová odporučila tanec? „Všetkým, ktorým sa páči. Tancovať môže každý a záleží len od neho, či sa bude ďalej posúvať a či chce na sebe pracovať,“ uzatvára.

debata chyba

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...