Petra Polnišová: Byť matkou je úžasné!

Herečka Petra Polnišová sa v sobotu večer ukázala na afterpárty televíznej ankety OTO. Na sebe mala čierne šaty z dielne Marcela Holubca.

18.03.2013 08:00
debata
Herečka Petra Polnišová siahla po čiernych... Foto: TIGE
Petra Polnišová Herečka Petra Polnišová siahla po čiernych šatách aj z dôvodu, že zoštíhľujú.

Pre Žena.Pravda.sk povedala, že mu je za ne vďačná, cítila sa v nich ako víla. Dôvod, prečo spolu zvolili čiernu farbu, bol podľa Polnišovej celkom jednoduchý. Okrem toho, že sa jej čierna ráta, táto farba aj zoštíhľuje. „Mám malé dieťa a moja postava sa už dávno nepodobá na figúru fitnessky,“ skonštatovala. Počas galavečera herečku nesprevádzal priateľ Matthieu Darras, ktorý bol odcestovaný, ale spoločnosť jej robil brat.

Keď sa Petre Polnišovej po druhom pôrode zdalo, že sa akosi zaguľatieva, začala športovať. „Trikrát do týždňa chodím na power jogu a veľmi mi to prospieva.“ Na jogové štúdio, ktoré má priamo pod domom a odchádza z neho zakaždým poriadne spotená, nedá herečka dopustiť. „Pretože joga ma napĺňa energiou,“ objasnila. V minulosti nikdy necvičila pravidelne, toto však bola z núdze cnosť. „Už som sa potrebovala dať dokopy.“

O Petre Polnišovej je známe, že si nepraje, aby novinári fotografovali jej dvoch synov, Simona a Felixa. „Nevidím v tom zmysel. Prečo by sa mali moje deti fotiť? Keď budú väčšie, nech o tom rozhodnú sami,“ vysvetlila. Otec detí je Francúz, doma sa rozprávajú trojjazyčne. Miešajú francúzštinu, slovenčinu a angličtinu. „Máme svoj hybridný jazyk, takže ani neviem, ktorým sa vlastne rozprávame,“ priblížila ďalej humoristka známa okrem iného aj z Partičky.

Svoje materské dovolenky trávila Petra Polnišová na striedačku – chvíľu na Slovensku, potom vo Francúzsku. Má pocit, že tam je výchova detí benevolentnejšia? „Vôbec nie. Matky vo Francúzsku veľmi skoro opúšťajú deti a idú do práce. Je mi to ľúto, pretože mám pocit, že deti si zaslúžia pozornosť. Častokrát však nemajú kvôli legislatíve na výber. Pracovné miesto vo Francúzsku sa totiž drží len tri mesiace, takže musia,“ vysvetlila. Dodala, že to je asi jedna z mála konzervatívnych vecí, ktoré na Slovensku uznáva. „To, že je Slovensko v tejto otázke konzervatívne, je úžasné. Som rada, že u nás matky môžu ostať s deťmi dlhšie, hoci materský príspevok je almužna,“ myslí si.

Rola matky herečke nepochybne pristane. Čo jej táto, dovtedy nepoznaná rola dala? „Predtým som nebola schopná uchopiť časopriestor. Bola to súčasť mojej povahy a tým, že mám dve deti, logistika času a priestoru je úplne iná. A musím plánovať, čo dovtedy neexistovalo. Vlastne som prekvapená, že môžem takto fungovať, ale zistila som, že inak by sa to nedalo. No a samozrejme, ako každá iná matka, aj ja som v sebe objavila ten najkrajší cit, aký v sebe žena môže objaviť. Nerada o tom hovorím, lebo to znie pateticky, ale ako by povedala Emma Tekelyová: Byť matkou je úžasné!“

debata chyba

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...