Marc Jacobs vzdal poctu slávnej kabelke a nielen to... Aj celebrity už nosia jeho kolekciu, ktorú venoval Fendi a New Yorku

Ešte v septembri minulého roka sa v New Yorku konala veľkolepá prehliadka, ktorá bola zároveň pripomienkou jubilea. Štvrťstoročie ubehlo od vzniku slávnej kabelky Baguette, ktorá dnes patrí medzi kultové produkty luxusného módneho priemyslu.

11.05.2023 09:00
Kampaň na minikolekciu Marc Jacobs pre Fendi. Foto:
Kampaň na minikolekciu Marc Jacobs pre Fendi.
debata

Model z dielne talianskej značky Fendi navrhla dizajnérka Silvia Venturini Fendi a inšpirovala sa pri ňom francúzskou bagetou a ležérnym nosením v podpazuší. Kabelku neskôr preslávili mnohé celebrity, no najviac azda herečka Sarah Jessica Parker a seriál Sex v meste. Nové modely kultového doplnku sa neskôr objavili aj v epizódach pokračovania pod názvom And just like that.

Topmodelka Bella Hadid na prehliadke značky...
Na časti prehliadkových kreácií módnej značky...
+8Modelka na prehliadke FENDI v New Yorku, ktorá...

Kabelka Baguette však nie je jedným z kľúčových produktov talianskeho ateliéru, je tiež zdrojom inšpirácie pre iných dizajnérov. K nim sa zaradil aj Američan Marc Jacobs, ktorý už počas spomenutej septembrovej prehliadky predstavil mini-kolekciu navrhnutú ako poctu slávnej kabelke, ale tiež mestu, ktorú ju „dostalo na mapu svetu“ azda najviac – teda New Yorku.

zväčšiť Na časti prehliadkových kreácií módnej značky... Foto: SITA/AP, Eduardo Munoz Alvarez
FENDI, Marc Jacobs Na časti prehliadkových kreácií módnej značky FENDI v New Yorku spolupracoval aj dizajnér Marc Jacobs.

Jacobs, ktorý má za sebou prácu pre ateliéry ako Perry Ellis či Louis Vuitton a ktorý momentálne prezentuje kolekcie pod vlastným eponymným brandom, je dlhoročný priateľ britského dizajnéra Kima Jonesa – súčasného kreatívneho šéfa dámskej línie Fendi. Aj toto priateľstvo viedlo k tomu, že sa Jacobs rozhodol pretaviť svoju kreatívnu víziu do kolekcie pre iný módny dom.

Video

Zdroj: FENDI

Súčasťou výsledku nie sú len nové verzie slávnej kabelky, ale aj prvky, ktoré ju evokujú a pripomínajú, objavuje sa na šiltovkách či opaskoch, na náprsných vreckách šiat. Minikolekcia je pritom veľmi moderná, mladistvá, odráža mestský ruch ulice, ale aj jej krásu a štýl, ktorý azda nikde nie je taký originálny ako práve v New Yorku. Výrazným prvkom je fluorescenčná farba, kamienky a lesk, materiály ako džínsovina, recyklované materiály, objavujú sa padákové sukne, šuchotové večerné plášte či štóly a klobúky, ktoré žiaria do ďaleka.

zväčšiť Topmodelka Kendall Jenner v kampani na... Foto: FENDI
Kendall Jenner Topmodelka Kendall Jenner v kampani na minikolekciu FENDI by Marc Jacobs.

Tvárou kampane na limitovanú kolekciu, ktorá až niekoľko mesiacov po svetovej premiére prichádza aj do predaja, je aj topmodelka Kendall Jenner. V krátkych filmoch sa potom objavujú modelingové tváre súčasnosti. Značka si už podchytila aj svetoznáme celebrity a ešte pred štartom predaja sa v kúskoch z limitovanej kolekcie objavilo niekoľko z nich. Patrí k nim napríklad internetová megastar a podnikateľka Kim Kardashian či americká raperka a producentka Missy Elliott.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian (@kimkardashian)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fendi (@fendi)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marc Jacobs #Kabelka #limitovaná kolekcia #Fendi #Baguette

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....