Blíži sa k 60-ke, dlhých vlasov sa drží od študentských čias. A tajomstvo hrivy Monicy Bellucci? Tento muž...

Patrí do skupiny tých žien, ktoré si svoje dlhé vlasy hýčkajú ako v bavlnke. A držia sa účesu s nimi nie roky, ale celé dekády.

14.04.2023 00:00
Monica Bellucci Foto: ,
Herečka Monica Bellucci na premietaní projektu Mafia Mamma v New Yorku.
debata

Samozrejme, aj talianska hviezda Monica Bellucci v minulosti experimentovala. Týkalo sa to však prevažne strihu alebo úpravy. Vyskúšala ofinu, vlasy nosila mierne zvlnené, dokonca v jednom čase aj kučeravé – bolo to vtedy, keď si to pýtali fotenia a práca v modelingu či filme.

Princezná Caroline z Monaka Čítajte viac Odhaliť šediny či si farbiť vlasy do konca života? Táto slávna dáma už dilemu vyriešila a výsledok... očarí aj vás

V roku 2019 prekvapila azda najviac – vtedy sa totiž objavila na verejnosti s najkratším účesom vôbec. A jej hriva inšpirovala zase mnohé ženy ku skráteniu. Vlasy si postupne nechala vyrásť tak, aby jej kaderník mohol vytvoriť mikádo, či ak chcete, populárny a moderný bob. A počas pandémie si svoju hrivu opäť nechala dorásť.

zväčšiť Herečka Monica Bellucci na prehliadke Christian... Foto: Francois Durand/Getty Images for Christian Dior
Monica Bellucci Herečka Monica Bellucci na prehliadke Christian Dior Haute Couture Jar/Leto 2020.

Dnes, vo veku 58 rokov je však talianska diva príkladom dámy s nádhernou hrivou dlhých vlasov, ktoré vyzerajú zdravo, sú husté a účes, s ktorým sa predvádza je veľmi šik. Potvrdila to napríklad aj na nedávnej premiére filmu Mafia Mamma v New Yorku či na vyhlásení filmových cien Cézar v Paríži pred pár týždňami.

Isabelle Huppert Čítajte viac Máte 60 či 70 plus a dilemu nad dĺžkou vlasov? Otázka krátke či dlhé má jasnú odpoveď

Aké je teda vlastne tajomstvo rodáčky z Umbrie, keď príde na jej korunu krásy? Nuž, najprv tá zlá správa. Teda zlá pre dámy, ku ktorým príroda nebola taká prajná ako ku talianskej herečke. Monica Bellucci totiž patrí do skupiny žien, ktoré majú prirodzene hustú hrivu. Zdedila ju po rodičoch a husté vlasy, ktoré patria medzi jedno z jej poznávacích znamení, boli vraj odjakživa prítomné v celej jej rodinnej línii z maminej strany.

zväčšiť Talianska herečka Monica Bellucci bola... Foto: SITA/AP, Lewis Joly
Monica Bellucci Talianska herečka Monica Bellucci bola neprehliadnuteľná v kreácii Dior.

Samozrejme, pri profesii akou je herectvo a kedysi ešte modeling, si vlasy pýtajú zvýšenú pozornosť a starostlivosť. A tiež pravidelné návštevy kaderníka, zastrihávanie končekov či občasné osvieženie a omladenie účesu. To všetko Monica nevynecháva. Keď však príde na umývanie vlasov, drží sa hesla menej je viac. Ako v minulosti prezradila, vlasy si vraj umýva maximálne dvakrát do týždňa. Je totiž presvedčená, že obsah chemických prísad v šampónoch nie je pre vlasy dobrý. A my dodávame, že sa nemýli.

Herečka Monica Bellucci na zábere z konca...
Herečka Monica Bellucci na 48. ročníku cien...
+7Herečka Monica Bellucci na prehliadke dizajnéra...

Pri umývaní vlasov je tiež dôležitý následný proces sušenia. A herečka, ak nemusí vyraziť na premiéru alebo na fotenie, necháva si vlasy schnúť prirodzene. Najprv ich má zabalené v uteráku, no potom ich rozčeše s jemným hrebeňom a nechá vyschnúť.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa John Nollet Paris (@johnnollet)

Samozrejme, Bellucci je žena, ktorá často musí účes upraviť pre objektívy či kamery. A tak sa zveruje len do rúk najväčších profesionálov. Jej dvorným kaderníkom a hair-štylistom je John Nollet, ktorý sa o jej hrivu stará už viac ako dvadsať rokov.

Ak hovoríme o tajomstvách dokonalých vlasov, je veľmi pravdepodobné, že práve on bude jedným z kľúčových v prípade talianskej hviezdy. Má prsty v spomenutom šik bobe, ktorý mala hviezda pred rokmi, dokáže vyčarovať na jej hlave vlny, alebo vyžehliť vlasy tak, aby pôsobili ako hustá lesklá hriva arabských plnokrvníkov. Mimochodom, jeho reputáciu okrem Bellucciovej podčiarkujú aj ďalšie slávne klientky. Navštevuje ho aj Uma Thurman, Nicole Kidman, Isabelle Huppert či Charlotte Casiraghi.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa John Nollet Paris (@johnnollet)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #účes #Monica Bellucci #šesťdesiat #hriva

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...