Nohavice roka? Musia mať jeden dôležitý detail. Máme pre vás tipy aj (v nich odeté) celebrity

Pri výbere nohavíc sa v aktuálnej sezóne ukazuje jasný návrat do obdobia konca 90-tych rokov a nepopierateľná inšpirácia estetikou hip-hopovej módy a street-wearu z amerických predmestí.

13.04.2023 00:00
Chiara Ferragni Foto:
Talianska influencerka a moderátorka Chiara Ferragni na prehliadke Fendi v Miláne.
debata (1)

Reč je o nohaviciach s vreckami, ktoré sú v módnom žargóne známejšie aj ako takzvané „cargo-pants“. Vychádza to zo slovného spojenia či prešmyčky, v ktorej sa „cargo“ teda náklad transformuje do podoby vreciek – zvyčajne umiestnených na stehennej, či niekedy na podkolennej časti nohavíc.

Heidi Klum Čítajte viac Vinczeová ako femme fatale, princezná Kate dokonalý symbol elegancie a Heidi Klum konečne štýlová: Toto sú TOP looky týždňa

Kým pôvod „vreckáčov“ či „kapsáčov“, ako sa kedysi tieto nohavice tiež nazývali, sa viaže k praktickému využitiu v rámci manuálnych povolaní a garderóbe remeselných majstrov či stavbárov. Postupne sa ich praktická stránka, ale aj utilitárna podoba a vyznenie preniesli aj do každodennej módy.

Saténové lesklé nohavice s vreckami H&M,...
Dámske cargo nohavice Acne Studios, predávaj...
+13Béžové dámske cargo nohavice Tally Weijl,...

Najprv to bola už spomenutá pouličná móda širokej skupiny mladších či starších žien aj mužov, ktorí sa často prepájali s hip-hopovou kultúrou. Neskôr si však nohavice s vreckami osvojili aj hviezdy pop-music ako Christina Aguilera, Britney Spears či Jennifer Lopez a odtiaľ bol už len krôčik k masovej popularite.

zväčšiť Herečka a speváčka Hilary Duff so svojím... Foto: Profimedia
Hilary Duff Herečka a speváčka Hilary Duff so svojím dieťaťom oblečená v nohaviciach s vreckami.

Dnes sa táto popularita konca 90-tych rokov v plnej sile vrátila, pričom vreckové nohavice sa vrátili v rozmanitých podobách. Okrem tej klasickejšej, ktorá odkazuje na pôvodné strihy a estetiku, sa objavujú aj kúsky farebné, vyrobené napríklad z jemného hodvábu či saténu.

Na takomto odeve časť svojej kolekcie postavila napríklad značka Fendi, ale objavili sa aj u Diora a vrátili u značiek ako Tommy Hilfiger, Superdry či Ralph Lauren. Viac si pozrite v našej galérii, kde nájdete aj celebrity, ktoré modely opäť nosia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lopez #Cargo #nohavice #Chiara Ferragni

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....