Typy oblekov, ktoré by mal vedieť nosiť každý štýlový muž

Chystáte sa na udalosť, ktorá si vyžaduje, aby ste sa nahodili do obleku? Pri tejto predstave vás však oblieva studený pot, pretože jediný kúsok, ktorý máte v skrini je ten svadobný. A ten už nie je ani moderný, ale hlavne je o pár čísiel menší. Nepanikárte, poradíme vám, kde nakupovať.

31.03.2023 00:00
oblek, pr Foto:

Slim fit, či radšej klasika? Buďte na párty, či v práci vždy trendy

Počuli ste už o označení slim fit? Momentálne ide o najpopulárnejší typ pánskeho obleku. Obľúbený je aj preto, že z neformálneho stretnutia sa po malých úpravách ľahko dostanete na formálne. Stačí tričko vymeniť za košeľu a kravatu. Slim strih je tiež podstatne uvoľnenejší ako super tesné obleky. Je síce úzky na hrudi a v páse, ale nie natoľko, aby obmedzoval prietok krvi.

Dá vám možnosť nosiť ho na viac príležitostí a v mnohých kombináciách. Kým sa pre tento typ rozhodnete, skúste ale na úvod sebakriticky zhodnotiť svoju postavu. Tento strih totiž nie je pre každého. Je vhodný pre štíhlych mužov so stredným vzrastom, pretože obopína postavu a dáva pocit, že je o niečo vyššia. Ak máte pár kíl navyše, je nám to ľúto, ale nejde o váš typ obleku.

Foto: Modivo
oblek, pr

Výborne však môžete vyzerať aj v obleku klasického strihu. Tieto z módy nikdy nevyjdú a sú ideálne na každodenné použitie, ich dizajn je nadčasový, takže nebudete nútení často obnovovať svoj šatník, ako sa môže stať pri inom type.

Moderný fit oblek je pre vás najlepšia voľba, ak si nie ste istí, aký typ je pre vás najvhodnejší. Je to niečo uprostred, nie je tak tesný ako slim fit, ale stále viac vypasovaný ako klasický. Ľahko ho využijete na akúkoľvek príležitosť – prácu alebo zábavu.

Ako nebyť na párty, či v práci za nemoderného suchára?

Ak máte jasno v tom, aký strih je pre vás ten naj, stačí sa už len rozhodnúť pre farbu obleku. Napríklad na https://modivo.sk/…cenie/obleky môžete vyberať z desiatok štýlových oblekov na rôzne príležitosti – slávnostné, do práce, na párty, ale aj na každodenné nosenie. Keď už máte oblek doma, udalosť sa blíži, je na mieste osvojiť si ešte pár zásad. Ak ich odignorujete, aj v tom najlepšie padnúcom obleku budete vyzerať ako ignorant.

Nikdy, ale naozaj nikdy si nezapínajte spodný gombík saka. Keď si budete sadať, nezabudnite si sako rozopnúť. Budete sa cítiť pohodlne a zabránite praskaniu gombíkov počas večere alebo pracovného obeda.

Vždy majte zapnutý vrchný gombík košele. Tie gombíky sú tam na to, aby boli všetky zapnuté. Ak sa vám to okolo krku nedarí, zaobstarajte si novú košeľu. Takisto sa uistite, že máte správnu dĺžku manžiet. V ideálnom prípade by štvrť palca manžety rukáva košele mala vykúkať spod rukáva saka. Dôležité je, aby ste sa v košeli nedusili. Rozhodne by ste nemali vyzerať priškrtene. Vložte dva prsty medzi kožu a golier, aby ste si boli istí, že dobre sedí.

Samostatná kapitola sú ponožky. Nikto nechce vidieť vaše chlpaté nohy medzi ponožkou a nohavicou, preto dbajte na ich správnu dĺžku. Nájdite si nohavice, ktoré vám dobre sedia. Ani príliš krátke, ani príliš dlhé neprospievajú vášmu vzhľadu. Nechajte svoje nohavice „sedieť“ na topánkach. Moderný look vám dodajú napríklad biele tenisky, tzv. sneakersy.

Čo sa týka farieb opasku a topánok zabudnite na freestyle. Všetko by malo ladiť. To isté s hodinkami. Kožený remienok musí mať rovnakú farbu ako opasok a topánky.

Už len kravata, ktorá by mala končiť pri opasku a prekrývať gombíky košele.

Ak všetky tieto zásady dodržíte, určite hanbu neutŕžite. A na konci dňa budete radi, že ste do obleku investovali.

A od samej radosti by ste mohli myslieť aj na svoju partnerku a popri svojom obleku investovať aj do nej. Na MODIVO jej vyberte dámsky zimný kabát a pri zľavách, ktoré ponúkajú, aj ušetríte.

chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...