Odhaliť šediny či si farbiť vlasy do konca života? Táto slávna dáma už dilemu vyriešila a výsledok... očarí aj vás

S pribúdajúcim vekom sa nezaoberá mnoho žien iba dilemou nad dĺžkou účesu, otázkou často je aj to, či vlasy stále farbiť.

28.03.2023 00:00
Princezná Caroline z Monaka Foto:
Princezná Caroline z Monaka na akcii Longines PRO AM CUP MONACO.
debata

Kým jedna skupina žien hovorí, že farbenie je jednoducho nutnosť a ani po šesťdesiatke či sedemdesiatke nechcú nechať verejnosť zahliadnuť striebristé prúžky šedín v ich účese, stále početnejšia je aj skupina druhá. Dámy, ktoré si svoj pribúdajúci vek osvojili ako jednu z čŕt ženskosti, zrelosti a krásy. Svoje sivé vlasy nechávajú vyniknúť a hrdo predvádzajú prirodzenosť, o ktorú sa postarala matka príroda aj genetické preddispozície.

Isabelle Huppert Čítajte viac Máte 60 či 70 plus a dilemu nad dĺžkou vlasov? Otázka krátke či dlhé má jasnú odpoveď

My vám nebudeme hovoriť, ako by ste mali postupovať, ak sa vo vašich kaderiach objavili prvé šediny – základom totiž je venovať svojmu zovňajšku presne ten typ starostlivosti, ktorej výsledok vám prináša uspokojenie a pocit komfortu so sebou samou. Ak však patríte do skupiny žien, ktoré potešili stále rastúci trend prirodzenosti šedín vo vlasoch, potom máme pre vás inšpiráciu. A nie hocijakú.

Knieža Albert II. sa opäť spoľahol na garde...
Princezná Caroline z Monaka na akcii Longines...
+9Zľava: Dizajnér obuvi Christian Louboutin,...

Reč je o jednej z najelegantnejších žien Európy, členke jednej z najstarších šľachtických rodín – monackej princeznej Caroline. Táto dáma, inak staršia sestra kniežaťa Alberta II. sa už niekoľko rokov objavuje na verejnosti s prirodzenými sivými vlasmi. Keď sa tak stalo prvýkrát, v diskusiách na internete sa ozvali aj hlasy, ktoré Caroline kritizovali. A porovnávali. S jej „farbeným“ JA spred pár rokov. Caroline však zostala konzekventná a svoje šediny predvádza hrdo v jednoduchých účesoch, ale tiež so starostlivo upravenými a ošetrenými vlasmi pod rukami špičkových odborníkov.

zväčšiť Knieža Albert II. sa opäť spoľahol na garde... Foto: Profimedia
Knieža Albert II. Knieža Albert II. sa opäť spoľahol na garde svojej staršej sestry, princeznej Caroline. Po princeznej Charlene, jeho manželke, nebolo ani stopy.

To je, konieckoncov, aj základ pri vlasoch so šedinami. Keďže kvalita týchto vlasov sa mení, sú suchšie a na pohľad aj dotyk drsnejšie, je dôležité dopriať im najmä výživu, správne ošetrenie, používanie masiek, zábalov či kondicionérov. Pokiaľ to nie je nutné, úplne by ste sa pri šedinách mali vyhnúť žehličkám na vlasy a fúkanie je ideálne robiť pomocou len vlažného, prípadne studeného vzduchu.

Knieža Albert II. Čítajte viac Monako, máme problém! Po Charlene nebolo na Bále ruží ani stopy. Albert však nie je jediný, kto má vraj manželské starosti

Princezná Caroline je tiež ukážkou prirodzenosti vo forme a tvare účesu. Namiesto neprirodzene pôsobiacich „heliem“ volí mladistvejšie, odhľahčené účesy, vlasy, ktoré majú pohyb. V galérii si pozrite niekoľko inšpirácií, tú celkom poslednú predvádzala 66-ročná Caroline na Bále ruží v Monaku. A nezabudnite si tiež pozrieť našu galériu s krátkymi a dlhými účesmi dám po 60-ke a 70-ke.

Herečka Helen Mirren na filmovom festivale v...
Herečka Helen Mirren v roku 2018 a jej...
+29Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2019....
Zľava: Dizajnér obuvi Christian Louboutin,...
Na Bále ruží nechýbali všetci potomkovia...
+6Zľava: Stephane Bern, Zouleika Penniman,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šediny #sivé vlasy #účes #princezná Caroline

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...