Elegán, športový typ či umelecká duša? Pánska móda má rôzne podoby, tu je 9 hviezd, ktoré to potvrdia

Zvyčajne sa venujeme v tejto sekcii móde dámskej, ale prečo by páni mali obísť skrátka. Aj ich garderóba si zaslúži pozornosť.

24.03.2023 11:00
Chris Pine Foto: ,
Herec Chris Pine a jeho elegantný styling s oblekom so zaujímavým dezénom na predstavení novinky Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.
debata

Na nedávnom filmovom festivale v americkom Austine sa objavilo množstvo známych tvárí filmového sveta. A tiež množstvo štýlov, ktoré títo páni prezentovali. Sú tak ukážkou rôznorodosti, štýlovej pestrosti a osobnostnej preferencie, ktoré by pre výber odevu mali byť kľúčové. A platí to, či už ste hviezda z Hollywoodu alebo bežný Slovák či Slovenka.

Isabelle Huppert Čítajte viac Máte 60 či 70 plus a dilemu nad dĺžkou vlasov? Otázka krátke či dlhé má jasnú odpoveď

Zaujalo nás, že na akcii sa objavili klasickí elegáni, ktorí si aj u väčšiny mužov získavajú najväčšiu pozornosť a stávajú sa najčastejšou inšpiráciou. To je príklad klasika Bena Afflecka, ktorého elegantné, dobre strihané, no jednoduché obleky fungujú azda pre každého.

Herec a režisér Ben Affleck je vyznavačom...
Herec Regé-Jean Page na predstavení filmu...
+6Herec Jimmy Chin a jeho športový imidž na...

Popri tmavomodrej, hnedej či čiernej klasike sa však objavujú aj páni, ktorí s elegantnou verziou pánskeho šatníka chcú trochu experimentovať. Napríklad herec Chris Pine ukázal veľmi zaujímavú verziu tmavozeleného obleku, ktorý bol doladený košeľou v rovnakom odtieni. Samotný oblek pritom pútal pozornosť aj materiálom, ktorý sa premietal do celkového dojmu. Išlo totiž o brúsenú kožu a jej prirodzené vlastnosti dodávali obleku jedinečný vzhľad.

zväčšiť Herec Regé-Jean Page na predstavení filmu... Foto: SITA/AP, Jack Plunkett
Regé-Jean Page Herec Regé-Jean Page na predstavení filmu Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

Čo sa jedinečnosti týka, tá sa môže odohrávať aj smerom k originalite a štýlu, ktorý si ten ktorý pán snaží udržať bez ohľadu na podujatie a príležitosť. Ak niekto má rád retro estetiku a pretavuje do svojich módnych volieb umelecké cítenie, môže sa to končiť ako v prípade hercov Jesseho Plemonsa či Justica Smitha. Obaja sa neobzerajú po iných mužoch a ich štýloch, sú verní svojmu vlastnému inštinktu a volia odevy, ktoré sú uvoľnené, ale pritom akoby bohémske.

Zuzana Kanisová Čítajte viac Obliekať Koleníka je radosť, je ako slovenský Bond. Ale sú aj veci, ktoré divák nevidí rád, hovorí štylistka

A, samozrejme, nemožno zabudnúť na pánov, ktorí sledujú trendy a radi ich aj nasledujú. Stačí sa pozrieť napríklad na Brita Tarona Egertona či jeho krajana Regé Jean-Pagea, inak vraj najkrajšieho muža sveta. Viac v galérii. Určite inšpiruje pánov, aj dámy.

Video

VIDEO: Štylistka Zuzana Kanisová oblieka tváre Let's Dance – porotcov aj moderátorov. Čo všetko prezradila o tohtoročnej sérii tanečnej šou, ale tiež o svojich pracovných skúsenostiach alebo o tom, kto sa oblieka náročnejšie? Pozrite si v našom rozhovore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #móda #Ben Affleck #Chris Pine #Jesse Plemons #pánska móda #Regé-Jean Page

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...