Máte 60 či 70 plus a dilemu nad dĺžkou vlasov? Otázka krátke či dlhé má jasnú odpoveď

Nejednej dáme začne vŕtať hlavou, ako upraviť svoj účes s pribúdajúcim vekom. V hre sú totiž šediny, vypadávanie vlasov či ich oslabenie.

21.03.2023 00:00
Isabelle Huppert Foto:
Herečka Isabelle Huppert na prehliadke Giorgio Armani v Miláne vo februári 2023.
debata

Samozrejme, pri podobných faktoroch je v prvom rade nutné, aby ste vyhľadali pomoc odborníka a dopriali vlasom ošetrenie a podporu. O tú sa môžu postarať neinvazívne prostriedky v podobe doplnkov výživy, kvalitných šampónov a masiek na vlasy, ale tiež napríklad metód, medzi ktoré patrí napríklad vlasová mezoterapia. Dodáva korienkom výživu a vitamíny a hoci nie je bez bolesti (látky sa zvyčajne injekčne aplikajú do vlasovej pokožky), výsledky mnoho žien (aj pánov) nadchnú.

Nicole Kidman Čítajte viac Slávne dámy (po 50-ke) ukázali, ako sa líčiť a vyzerať úchvatne. Tu je TOP 16 líčení z Oscarov

Potom je tu však tiež otázka, akú dĺžku by mal mať účes v určitom veku. Najmä medzi slovenskými ženami z generácie 60 a 70 plus dlho platilo, že s pribúdajúcim vekom idú dlhé vlasy preč. Či už pre praktickosť alebo dnes už takú zaznávanú „trvalú“, ktorá vydržala niekoľko týždňov a bola symbolom tradičnej slovenskej starostlivosti o účes.

zväčšiť Herečka Isabelle Huppert na filmovom festivale... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Isabelle Huppert Herečka Isabelle Huppert na filmovom festivale v Benátkach v roku 2022.

Aj dnes síce stále tento trend má silné zastúpenie, v prípade krátkych vlasov však omnoho viac odporúčame dobrý strih vlasov, pravidelné farbenie (alebo aj nie!) a vhodné stylingové prostriedky, ktoré účes definujú, dodajú mu štruktúru alebo prípadný žiadaný objem.

Herečka Helen Mirren na filmovom festivale v...
Herečka Helen Mirren v roku 2018 a jej...
+29Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2019....

Dlhé vlasy odmietať rozhodne netreba, ak tiež platí vyššie uvedené. Aj v ich prípade je dobré, ak si dámy potrpia na dobrý strih vlasov (končeky treba pravidelne upravovať, s účesom je dobré tiež navštíviť kaderníka aspoň raz mesačne). V hre sú tiež kvalitné ošetrujúce produkty a ak nie ste vyznavačkou populárneho trendu šedín, potom, samozrejme, nesmie chýbať ani vhodne zvolený odtieň.

zväčšiť Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2007 a v... Foto: SITA/AP
Helen Mirren Herečka Helen Mirren na zábere z roku 2007 a v roku 2023.

Skvelým príkladom, že aj po 70-ke to ide oboma spôsobmi, je napríklad francúzska herečka Isabelle Huppert. Iba nedávno prekvapila skráteným účesom, pričom dlhé roky nosila vlasy dlhé. Typický bol jej medený, respektíve bronzový alebo ryšavý tón či odlesky v hnedom základe. S kratším účesom vlasy zosvetlila a opäť si opticky ubrala pár rokov.

Isabelle Huppert na premiére snímky Argentina,...
Francúzska herečka Isabelle Huppert (69) v...
+12Herečka Isabelle Huppert v kreácii Balenciaga...

Opačný príklad ponúka herečka Helen Mirren, ktorá začínala krátkym účesom, prešla k mikádu a teraz nosí vlasy dlhé pár centimetrov pod líniou pliec. A miluje ich v prirodzenej bielej farbe. Zo svojho šarmu a príťažlivosti však nestratila nič. A my teda jedným dychom uzatvárame vašu dilemu. Noste to, čo sa vám páči a v čom sa cítite dobre vy sama. Či už máte 60, 70 alebo pokojne aj 20…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Helen Mirren #účes #trend #Isabelle Huppert

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...