Bohémska, ale aj jemná a ženská: Chanel predstavil kolekciu v znamení večnej kamélie

Prehliadkou parížskeho ateliéru Chanel sa uzatvorilo dianie na týždni módy v Paríži. Hoci nasledovala ešte prezentácia značky Miu Miu, prehliadku ateliéru, ktorému menu dala jeho zakladateľka Coco Chanel, sa považovalo za bodku v rámci najočakávanejších mien.

09.03.2023 00:00
Chanel Jeseň/Zima 2023-24 Foto:
Modelka na prehliadke Chanel Jeseň/Zima 2023-24 v Paríži.
debata

Kolekcia na sezónu Jeseň/Zima 2023–24 sa niesla v znamení inšpirácie, ktorá existuje v histórii Chanel takpovediac od jeho počiatkov. Kvet kamélie, ktorý je symbolom Chanel a ktorý bol aj obľúbeným kvetom Coco Chanelovej, sa objavoval v celej kolekcii – či už v drobných detailoch, precíznych výšivkách, potlačiach, alebo vo farebných akcentoch. Nechýbal ani na samotnom móle, ktorý zdobila obrovská napodobenina kvetiny.

Holandská kráľovná Maxima a holandský kráľ Viliam Alexander Čítajte viac Kráľovná Maxima v Bratislave predviedla pompéznu róbu aj šperky za státisíce. Prezidentka Čaputová bodovala v róbe od Mikloška

Súčasťou novej kolekcie boli asymetrické odevy, od kabátov cez sukne, bermudové kostýmy až po šaty a ich nepravidelné lemy sukní. Celou kolekciou prestupovali maskulínne prvky šatníka ako napríklad výraznejšie chlopne na kabátoch a sakách, ale tiež pánsky riešené saká, ktoré tvoria alternatívu na ležérno-štýlovú garderóbu do chladných parížskych rán.

Modelky na prehliadke značky Chanel a jej...
Modelky na prehliadke značky Chanel a jej...
+13Modelky na prehliadke značky Chanel a jej...

Dizajnérka Virginie Viard sa inšpirovala aj v retro návratoch do 60-tych a 70-tych rokov, pričom skombinovala nálady od bohémskej až po romantickú. Čo sa farebnosti týka, tá bola opäť skôr bazálna – v čierno-bielej klasike sa objavovali prvky ružovej farby, či už jej vyblednuté podoby, ale aj odtieň hlbokej a sýtej ružovej.

zväčšiť Modelky na prehliadke značky Chanel a jej... Foto: CHANEL
Chanel, Jeseň/Zima 2023-24, Paríž Modelky na prehliadke značky Chanel a jej kolekcie Jeseň/Zima 2023-24, ktorú predstavili v Paríži.

Na móle sa objavila bezmála šesťdesiatka nových kreácií, ktoré obdivovali mnohé známe osobnosti či ambasádorky a ambasádori parížskeho ateliéru. Nechýbala Penelope Cruz, herečka Zoe Saldana či modelka Soo Joo Park alebo speváčka FKA Twigs. Viac si pozrite v galérii. Krátku ukážku kolekcie nájdete vo videu nižšie.

Video

VIDEO: Nová kolekcia Chanel Jeseň/Zima 2023–24

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Paríž #kolekcia #Chanel

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....