Sexy siréna Sweeney, Stewart ako múza Chanel aj Blanchett v archívnej róbe: Toto sú najlepšie oblečené dámy Berlinale

Filmový festival v Berlíne má istú nevýhodu v tom, že sa odohráva v chladnom a studenom februári. Aj to sťažuje prítomným dámam prezentovať sa v luxusných róbach na červenom koberci, ktorý je síce zastrešený, ale inak v exteriéri. Aj napriek tomu však 73. ročník Berlinale priniesol niekoľko ukážkových lookov.

28.02.2023 14:00
Sydney Sweeney Foto: ,
Herečka Sydney Sweeney na prezentácii filmu Reality v Berlíne. Oblečená v kreácii Miu Miu.
debata

Akcia, na ktorej sa rozhodovalo o držiteľovi hlavnej ceny Zlatý medveď, ale na ktorej sa tiež prezentovali nesúťažné filmy a filmári vo všeobecnosti, bola aj miestom módneho divadla. Hneď v úvode sa oň postarali napríklad americké herečky Anne Hathaway a Kristen Stewart.

Kristen Stewart Čítajte viac Je ti zima, dievčatko? Vonku pod nulou, ona skoro nahá, Kristen Stewart sa lúčila s Berlinale v priehľadných šatách

Prvá uvádzala nový film a prišla v šatách Valentino Couture s priehľadným efektom a mašličkami, druhá (prezidentka poroty) zase stavila na róbu Chanel Couture, ktorú však osviežila svojím neortodoxným vzhľadom, divokým vrabčiakom vo vlasoch a výrazným líčením do červených tónov.

Herečka Sydney Sweeney na prezentácii filmu...
Herečka Marlene Burow v kreácii Chanel na...
+17Herečka Greta Lee v kreácii Loewe na...

Herečka Stewart sa počas podujatia objavila ešte v hľadáčiku objektívov niekoľkokrát – vždy oblečená práve v kúskoch od francúzskeho ateliéru. Nie je to však prekvapenie, keďže Kristen je aktuálnou ambasádorkou aj reklamnou tvárou. Značka Chanel však obliekla aj herečku Paulu Beerovú či Marlene Burrowovú. Aj tieto dámy sa dostali do nášho výberu – azda právom, obe totiž vyzerali pôvabne, žensky, ale pritom nenútene, skrátka tak francúzsky šik.

zväčšiť Herečka Paula Beer v kreácii Chanel. Foto: SITA/AP, Jorg Carstensen
Paula Beer v kreácii Chanel Herečka Paula Beer v kreácii Chanel.

Jednou z veľkých hviezd akcie bola aj austrálska herečka a dvojnásobná držiteľka Oscara Cate Blanchett, ktorej film TAR má veľké oscarové šance. Cate má zase zmysel pre udržateľnosť, čoho dôkazom bol aj fakt, že si vzala šaty, ktoré už na sebe mala. Kreácia Givenchy Couture však aj po pár rokoch od premiéry vyzerá úchvatne. A jej nositeľka v šatách rovnako. Takže, jasné, že musela byť súčasťou nášho zoznamu.

Anne Hathaway Čítajte viac OBRAZOM: Berlinale ozdobila 'nahá' Hathaway aj kráska Garrn s piercingom. Zelenskyj odkázal: Postavte sa zlu

Veľkým objavom posledného roka je určite herečka Sydney Sweeney – a to nielen kvôli talentu na plátne a obrazovkách, ale aj svojej fyzickej kráse. Šaty z dielne Miu Miu, červené a pošívané krištáľmi, boli dôkazom, že je synonymom modernej sexy sirény. Čosi ako Brigitte Bardotová 21. storočia. Kto neverí, nech si prekliká galériu.

zväčšiť Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Nina Hoss... Foto: SITA/AP, Fabian Sommer
Cate Blanchett (vľavo) a Nina Hoss Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Nina Hoss uviedli na filmovom festivale v Berlíne snímku TAR.

V nej sa objavili aj dámy ako Greta Lee (očarujúca v značke Loewe) či Emilia Scheule a Toni Garrn (obe očarujúce v kúskoch Giorgio Armani). Do zástupu najlepšie oblečených dám nepochybne patrí aj Mia Goth, ktorá do Berlína priniesla film Infinity Pool a žiarila najprv v bielych šatách, ktoré neskôr vymenila za čipkovanú róbu. Viac už v galérii vyššie.

Herečka Li Jun Li v kreácii Fendi Haute Couture.
Herečka Janelle James v kreácii Rodarte.
+79Herečka Olivia Hamilton.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Kristen Stewart #Armani #Chanel #Berlinale #Sydney Sweeney

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....