Keď ženská móda stretáva tú mužskú v talianskom podaní: Elegancia, komfort aj sexepíl, táto módna šou ich bola plná

Milánsky týždeň módy sa začal niekoľkými veľkými menami brandže a nechýbal medzi nimi ani ateliér našincovi už tiež celkom dobre známy.

24.02.2023 00:00
Fendi - sezóna Jeseň/Zima 2023/24 Foto: ,
Defilé prehliadky Fendi - sezóna Jeseň/Zima 2023/24, ktorú predstavili v Miláne.
debata

Reč je, samozrejme, o značke Fendi, ktorej popularita zasiahla aj domáce celebrity a mnoho žien (aj pánov) túži po kúskoch v rámci línie kožených doplnkov či trendovej ready-to-wear, ktorá sa z kožušnícky orientovanej značky premenila na modernú a na aktuálne vplyvy reagujúcu odevnú firmu.

Prehliadka dámskej kolekcie Jeseň/Zima 2023/24 bola jednou z prvých, ktoré vítali zástupcov módneho sveta a celebritných hostí v talianskej mekke módy – Miláne (hoci samotný ateliér Fendi sídli aj pochádza z Ríma). Lákať pritom bolo na čo.

Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky...
Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky...
+6Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky...

Britský dizajnér Kim Jones, ktorý je kreatívnym šéfom dámskej línie odevov, tentoraz priniesol konverzáciu medzi dámskymi a pánskymi prvkami šatníka. Ako uvádzajú zástupcovia módneho domu, jeho prvotnou inšpiráciou bola Delfina Delletrez Fendi, potomok zo slávnej rodiny a zároveň šperkárka, ktorá roky pripravuje luxusné doplnky v podobe klenotov a bižutérie pre kolekcie ready-to-wear aj haute couture.

zväčšiť Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky... Foto: FENDI
Fendi - sezóna Jeseň/Zima 2023/24 Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky Fendi - sezóna Jeseň/Zima 2023/24, ktorú predstavili v Miláne.

Jonesa inšpirovala jej neortodoxná kombinácia hnedej so svetlomodrou, ktorú s obľubou nosí. Dámska sofistikácia je však vystavená vplyvom maskulínnosti v drobných detailoch, ale aj výraznejších strihových riešeniach či objemoch a formách. Veľkú časť kolekcie tak vytvorili napríklad nohavice s plisovanými sukňo-zásterkami, ktoré akoby evokovali školskú uniformu.

Christina Ricci Čítajte viac Christina Ricci ukázala Milánu manžela, luxus prilákal aj hviezdu Elity či slávnu Talianku, ktorá provokovala Sanremo

Pridali sa prísnejšie – stroho strihané saká doplnené nohavicami, ktoré osviežovali aranžované pruhy látky ako pridaná sukňa či priam v podobe vlečky. Hravosť a luxusný detail sa potom objavil napríklad v detailoch ako boli flitrované podšívky na pánsky strihaných plášťoch či vesty s odhaleným chrbátom a pridaným dielmi látky, ktoré boli riešené do podoby externého rukáviku odhaľujúceho rameno.

zväčšiť Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky... Foto: FENDI
Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky Fendi - sezóna Jeseň/Zima 2023/24, ktorú predstavili v Miláne Modelky v odevoch z kolekcie talianskej značky Fendi - sezóna Jeseň/Zima 2023/24, ktorú predstavili v Miláne.

Kolekcia, v ktorej značka predstavila aj zbrusu novú kabelku Multi, však niesla v sebe aj živú a pritom nenútenú farebnosť v podobe záverečných šiat v kombinácii magentovej a šarlátovej. Horúcim hitom (teda okrem kabeliek, ktoré tvoria gro tržieb Fendi) budú nepochybne úpletové šaty, či už v ich minimalisticky riešenej podobe so zapínaním po bokoch a v dokonalom strihu obkresľujúcom telo: Alebo úplety v efektných kolor-blockingových kombináciách.

Americká herečka Christina Ricci na prehliadke...
Španielsky herec Aron Piper na prehliadke Fendi...
+25Herečka Christina Ricci zavítala do Milána na...

„Je to čisté, jednoduché, no pritom komplexné,“ uviedla pre Vogue.com Silvia Venturini Fendi, ktorá tvorí pre zmenu pánsku líniu značky. Dá sa s ňou len súhlasiť. Jonesova nová kolekcia dokáže ponúknuť naozaj variabilný šatník pre modernú ženu, ktorá chce byť a je nezávislá, no zároveň túži po luxuse. Ten však nemusí ukazovať prvoplánovo. Objavilo sa tu veľa kúskov, ktoré naplnili presne túto filozofiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Miláno #kolekcia #Fendi #Kim Jones

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...