Britskejšie to už nejde... Nová kolekcia Burberry budila očakávania. Splnila ich? Pozrite sa

S prehliadkou britskej značky Burberry sa spájali veľké očakávania. Dôvodom bol príchod nového dizajnéra do odevnej firmy, ktorá už niekoľko dekád spoluvytvára DNA "britskosti".

22.02.2023 14:00
Burberry, prehliadka, Jeseň/Zima 2023 Foto: ,
Modelka na prehliadke Burberry Jeseň/Zima 2023.
debata

Kreatívnym šéfom slávneho módneho ateliéru sa stal Daniel Lee, kedysi kreatívny šéf Bottega Veneta. Jeho ohlásenie na poste šéfdizajnéra britského módneho domu prišlo pomerne prekvapivo. Na tomto poste vymenil Taliana Ricarda Tisciho. A zdá sa, že akcionári a vedenie značky s multimiliónovými obratmi môže byť nadmieru spokojné.

Po premiére novej kolekcie v pondelok večer v Londýne sa objavili vo svetových médiách nadmieru pozitívne reakcie a recenzie „fashion kritikov“, ktoré vyzdvihujú nielen Leeho schopnosť oživiť posledné sezóny upadaujúci dom, ale zároveň si aj uctiť jeho dedičstvo a pritom dokázať priniesť odevy (a doplnky), ktoré sa stanú lákadlom pre zákazníkov po celom svete.

Jason Statham a jeho životná partnerka Rosie Huntington-Whiteley Čítajte viac Pri kom zmäkne drsniak Statham? Je to jasné ako facka - krásna Rosie ho vzala na prehliadku, boli ako hrdličky

Ako napísal napríklad portál Hypebeast kolekcia to bola nová a dokonca priam osviežujúca. Burberry pracovalo s typickým károvaným vzorom, no tentoraz v nových podobách a farebných kombináciách. Daniel Lee reinterpretova logo značky, použil motív ruže, ktorú opäť priniesol v atypických farbách a detailoch. Nechýbali hrejivé materiály, kožušinové čiapky, ktoré síce boli z umelej kožušiny, no vyzerali priam dokonalo uveriteľne a k tomu pridal vzorované šaty či modely večernejšie ladenej garderóby zdobené pierkami.

Bianca Jagger (vľavo) a Georgia May Jagger...
Herec Jason Statham a jeho životná partnerka...
+12Herečka Sheila Atim na prehliadke značky...

Nechýbali, samozrejme, ani klasické burberryovské trenčkoty – opäť však posunuté strihovo a farebne. Celkovo kolekcia pôsobila funkčnejšie, niesla v sebe britskejší charakter než modely, s ktorými zvyčajne v minulých sezónach prichádzal na móla spomenutý Tisci.

zväčšiť Zábery z prehliadky novej kolekcie značky... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Burberry, prehliadka, Jeseň/Zima 2023 Zábery z prehliadky novej kolekcie značky Burberry v Londýne. Ide o kolekciu Jeseň/Zima 2023, pričom je to prvá kolekcia pre britský módny dom od dizajnéra Daniela Lee.

Samozrejme, Lee sa nevyhol ani kritickejším komentárom. Napríklad Vanessa Friedman, módna kritička z New York Times vo všeobecnosti jeho prácu pochválila, dodala tiež, že kolekcii chýbali emócie aj veľké nápady. Otázne však je, či britský módny dom túži bodovať na poli módnych inovácií a kreativity, alebo túži najmä získať nového a posilniť záujem starého zákazníka. To ukáže len čas. Viac z kolekcie si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #prehliadka #kolekcia #Burberry #Daniel Lee

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...