Poriadne prekvapenie vo svete luxusu! Louis Vuitton konečne našiel dizajnéra, Abloha nahradí slávny producent

Svet luxusnej módy žije najnovšou a pomerne prekvapivou správou. Francúzsky ateliér Louis Vuitton konečne našiel nástupcu pre zosnulého Virgila Abloha - amerického dizajnéra, ktorý stál za mužskými kolekciami značky.

15.02.2023 13:28
Pharrell Williams Foto: ,
Producent a hudobník Pharrell Williams na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Ako informovala francúzska firma na oficiálnom konte na Twitteri, novým šéfdizajnérom a kreatívnym riaditeľom pánskych kolekcií pod logom LV sa stane Pharrell Williams. Reč je, samozrejme, o americkom hudobnom producentovi, raperovi a spevákovi, ktorého však so svetom módy spájajú dlhoročné skúsenosti.

Hoci Williamsa vníma verejnosť viac ako súčasť hudobnej brandže a tiež mimoriadne úspešného producenta a umelca, ktorý má doma niekoľko sošiek Grammy, v minulosti sa výdatne zapájal aj do tvorby kolekcií či bol súčasťou módnych spoluprác – s luxusnými aj mass-marketovými značkami.

Emma Stone (vľavo) a Alicia Vikander Čítajte viac Hollywoodske krásky prilákal Louis Vuitton, hviezda Squid Game vykročila rovno po móle

Williams spolupracoval napríklad so značkou Diesel, Chanel, pre Louis Vuitton už v minulosti navrhol kolekciu šperkov a okuliarov. Pharrell tiež stále tvorí „limitku“ pre športovú značku Adidas, no nie je jasné, či jeho limitovaná kolekcia bude po nástupe do Louis Vuitton pokračovať.

zväčšiť Model na prehliadke značky Louis Vuitton a jej... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Louis Vuitton a jej pánskej kolekcie Model na prehliadke značky Louis Vuitton a jej pánskej kolekcie na sezónu Jar/Leto 2023.

Ako šéfdizajnér sa 49-ročný Williams prvýkrát predstaví počas parížskeho týždňa módy tento rok v júni. Do módneho ateliéru nastupuje ako prvý dizajnér po zosnulom Virgilovi Ablohovi, ktorý podľahol ťažkej forme rakoviny koncom roka 2021. Po jeho smrti sa na pánskych kolekciách Louis Vuitton podieľal celý dizajnérsky tím, ktorý v minulosti pracoval pod Ablohom.

Obit Virgil Abloh Čítajte viac Najslávnejší černošský dizajnér Abloh podľahol rakovine. Preslávil ho Off-White, tvoril pre Louis Vuitton

Podľa agentúry AFP súvisí Williamsovo angažovanie s tým, ako sa značka Louis Vuitton snaží zostať príťažlivá aj pre mladších zákazníkov. „Mám radosť, že Pharrell sa po spolupráci z rokov 2004 a 2008 vracia domov. Jeho tvorivá vízia nad rámec módy bezpochyby bude pre značku Louis Vuitton novou vzrušujúcou kapitolou,“ uviedol v tlačovej správe šéf módneho domu Pietro Beccari.

Záber z pánskej kolekcie Louis Vuitton Jar/Leto...
Záber z pánskej kolekcie Louis Vuitton Jar/Leto...
+11Záber z pánskej kolekcie Louis Vuitton Jar/Leto...

Americký návrhár Virgil Abloh, ktorý vo firme Louis Vuitton pôsobil v rokoch 2018 až 2021, bol známy schopnosťou kombinovať luxusnú módu so športovým a mestským štýlom. Práve tento prístup zrejme prevezme aj Williams. Dámsku kolekciu Louis Vuitton má pod palcom dizajnér Nicolas Ghesquiére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #mladá generácia #Louis Vuitton #Pharrell Williams #dizajnér #nástup

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...