Hviezdy jej úplne podľahli, môžete aj vy! Žltá farba vládne móde, tu je 20 inšpirácií

Koktejlky, večerné šaty, nohavicové kostýmy, dokonca kúsky v pánskom šatníku. Žltá farba sa za posledné mesiace dostala naozaj všade.

09.02.2023 11:00
Michelle Williams Foto: ,
Herečka Michelle Williams na bankete BAFTA Tea Party v žltej kreácii Bottega Veneta.
debata

Pre niekoho je možno prekvapením, že práve takýto odvážny, žiarivý a jasný farebný tón má v móde momentálne toľko miesta – odborníci sa však zhodujú, že to nie je úplne náhoda. Žlté farebné tóny symbolizujú energiu, mladosť, znovuzrodenie či nový začiatok a to sa – najmä po viac ako dvoch rokoch komplikovaného pandemického obdobia (aj) v módnom priemysle – javí ako ideálna reakcia.

Pamela Anderson Čítajte viac TOP looky týždňa? Sexy 50-ka Pamela aj princezná Kate v červenej, zvodná rebelka Rodrigo a táto Slovenka... na jednotku!

Odevy v žltej farbe pritom tiež často dodávajú žiarivejší a mladistvejší vzhľad aj jej nositeľkám a nositeľom. Dôležité akurát je odhadnúť a vybrať správny odtieň – ten by mal kooperovať s pleťovou farbou a odtieňom vlasov.

Herečka Michelle Williams na bankete BAFTA Tea...
Herečka Angela Bassett na akcii Variety...
+17Herečka Melanie Lynskey v kreácii Giambattista...

Pri svetlých blondínkach (Michelle Williams) zaberie skôr, ak ide o žltú farbu v teplých tónoch, ktoré celkový dojem vybalansujú. Tmavovlásky ako napríklad princezná Kate si môžu vyberať z jasno-žltej palety, ale tiež odtieňov žltej s tmavším akoby tlmenejším podtónom tehlovej či hnedej.

zväčšiť Herečka Angela Bassett na akcii Variety... Foto: Profimedia
Angela Bassett Herečka Angela Bassett na akcii Variety Creative Impact Awards v kreácii Tory Burch.

V prípade jednotlivých odevov štylisti radia staviť na kúsky ako sú koktejlové šaty či minišaty alebo puzdrové šaty. Zaujímavé však môžu byť napríklad aj nohavice, alebo kompletné kostýmy v žltej farbe. Na podobnú voľbu si možno trúfnu aj odvážnejší páni (príkladom môže ísť Charlie Puth či Michael B. Jordan).

Anitta Čítajte viac 9 najlepších líčení z cien Grammy: Návrat 90-tych rokov, look a ĺa sexy Barbie aj gotický štýl

Nepochybujte ani o tom, že žltá je ideálnou voľbou pre dámy v zrelom veku. Opäť musíme spomenúť jej benefit v podobe celkového omladenia a sviežejšie pôsobiacej prezentácie. Príkladom sú hollywoodske hviezdy ako Michelle Yeoh či Angela Bassett. Všetky hviezdy nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #farba #celebrity #žltá

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...