Toto sú najzvodnejšie vône podľa mužov aj žien, niektoré voňajú ako sex! Ideálne (nielen) na Valentína...

Vône majú v intímnom živote párov veľmi dôležité miesto. Viete, ktoré z nich sú tie najzvodnejšie?

09.02.2023 00:00
vôňa, parfum, sex, náklonnosť, Foto:
Správna vôňa dokáže roztúžiť, roznežniť. Niekto z nás má pri nej chuť toho druhého objať a doslova jeho vôňu "nasať", iného môže konkrétna vôňa priviesť doslova k myšlienkam strhnúť z partnerky či partnera šatstvo a vraziť do spálne za posteľovými hrami.
debata

Správna vôňa dokáže roztúžiť, roznežniť. Niekto z nás má pri nej chuť toho druhého objať a doslova jeho vôňu „nasať“, iného môže konkrétna vôňa priviesť doslova k myšlienkam strhnúť z partnerky či partnera šatstvo a vraziť do spálne za posteľovými hrami. Reč je o vôni osobnej a telesnej, ale rovnako afrodiaziakálne dokážu pôsobiť aj produkty z trhu s kozmetikou, pri ktorých tvorcovia vôní pracujú s osvedčenými vzorcami, zloženiami a ingredienciami.

Zmyselná a zároveň svieža - to je vôňa Santal...
Vonia takto sex? Možno! Jednotlivé ingrediencie...
+9Drevitý "fougère" akord je práve tým, ktorý...

V nedávnej ankete, na ktorej sa zúčastnilo niekoľko tisíc respondentov a respondentiek a z ktorej citoval portál IrishMirror.ie, sa ukázalo, že aj v zozname komerčných vôní a typov vôní sa nachádzajú také, ktoré pôsobia na opačné pohlavie zvodne, vášnivo, prebúdzajú sexuálnu a fyzickú túžbu.

Čo zaberá na mužov?

Možno vás to prekvapí a možno vôbec, ale pánom najviac na ženách voňajú kvety. Kvetinové tóny v parfumoch a toaletných vodách za najerotickejšie označilo až 85 percent z viac ako 4000 opýtaných mužov. V tesnom závese s 81 percentami skončili vône sladké, za ktorými nasledovali ovocné parfumy a toaletné vody (78 %). Stáročia sa hovorí aj o afrodiziakálnej vôni vanilky, takže asi neprekvapí, že voňavé produkty s touto „gourmand“ ingredienciou sa v zozname pánov ocitli tiež. Päťku vôní, ktoré pôsobia na mužské pohlavie príťažlivo, potom uzatvorili vône citrusové a svieže.

Čo zaberá na ženy?

Rovnaká otázka, počet respondentiek niekoľko tisíc a z odpovedí je jasný aj víťaz rebríčka. Drevitý charakter pánskych vôní považuje za ten najsexi najväčšia skupina opýtaných. Ako upozorňuje portál IrishMirror.ie, reč je o zhruba 85 percentách žien. Za drevitými vôňami sa umiestnili vône aromatické a jemnejšie. O tretiu a štvrtú priečku sa podelili vône korenisté, pričom o kúsok radšej majú ženy teplé korenisté vône (72 %), ktoré vyniknú viac v zimnom období. Za nimi skončili svieže korenisté vône, ktoré sa bez problémov dajú nosiť celý rok. Aj v prípade atraktívnosti vôní v ženských nosoch skončili produkty citrusového charakteru, sviežejšie a pritom energické a atraktívne.

zväčšiť Správna vôňa dokáže roztúžiť, roznežniť. Niekto... Foto: SHUTTERSTOCK
vôňa, erotika, sex Správna vôňa dokáže roztúžiť, roznežniť. Niekto z nás má pri nej chuť toho druhého objať a doslova jeho vôňu "nasať", iného môže konkrétna vôňa priviesť doslova k myšlienkam strhnúť z partnerky či partnera šatstvo a vraziť do spálne za posteľovými hrami.

Ktoré vône voňajú ako vášnivý a živočíšny sex?

Ak dáme na bok výsledky prieskumu, ktorý sa zameriaval predovšetkým na vône komerčného charakteru, je tu ešte skupina špecifických vôní, ktoré dokážu v nás evokovať omnoho viac ako len „prístupnú“ verziu erotickej príťažlivosti. Reč je o vôňach so živočíšnymi nótami v zložení, ktoré pri kontakte s pokožkou dokážu vyvolať doslova sugestívnu predstavu sexuálneho kontaktu, divokého, živočíšného, spoteného fyzického kontaktu dvoch osôb. O takýchto vôňach pred časom písal aj magazín Allure, pričom upozornil, že väčšina podobných vôní má v zložení prítomné pižmo, dnes už zvyčajne syntetické, keďže jeho niekdajšie získavanie od živých zvierat nezodpovedá prísnym pravidlám parfumového priemyslu.

sex, erotika, intimity Čítajte viac Slováci na erotike nešetria! Ktoré sexuálne pomôcky aktuálne letia najviac?

V zozname vôní, ktoré naozaj voňajú ako sex, sa podľa Allure objavujú novinky parfumového sveta, ale aj klasiky. Medzi nimi je to napríklad kultová vôňa Femme by Rochas, postavená na živočíšnej rasci, ktorá môže voňať ako neumytá pokožka a vlasy, niečo ako keby ste sa posledné tri dni váľali s niekým v posteli a boli ste príliš opití láskou, aby ste sa osprchovali. Magazín upozornil tiež na jazmínový A La Nuit od Serge Lutensa pre niektorých vonia ako mačací moč a pre iných ako nebo. Jasmín je vpredu a v strede, ale je spárovaný so sviežou zeleňou a medom, ktoré ho pozdvihnú. Stále pôsobí narkoticky a omamne, je to druh vône, ktorý najlepšie funguje počas horúcej, lepkavej letnej noci a je skvelou úvodnou vôňou pre fanúšikov kvetov, ktorí chcú vyskúšať niečo „špinavšie“. Do tretice upozorňujeme na Bandit značky Robert Piguet – vôňa je zmesou kože a zvieracích tónov ako cibetka a pižmo. Je to polarizujúca a vyzývavá vôňa, ktorá sa podľa odborníkov môže ľuďom zhnusiť, no zároveň ju nevedia prestať používať a chcú ju cítiť znova a znova.

TIP NA VALENTÍNSKY DARČEK: Spodná bielizeň KARL LAGERFELD

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #vôňa #erotika #zvádzanie #Valentín

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...