Poznáte recepty na zničené vlasy? Sú skutočne rýchle a lacné

Studené počasie si vyberá na korune krásy daň v podobe matných a poškodených vlasov. Chladné, vlhké a neprajné dni im totiž uberajú najmä z lesku. Výsledkom pôsobenia vetra a zimy je nepoddajná a krepovitá pokrývka hlavy. Ako si pomôcť domácimi receptami a získať späť žiarivý vzhľad vlasov?

02.02.2023 14:25
vlasy, maska, starostlivosť Foto:
Výbornou pomôckou na skrášlenie dlhých, krátkych, kučeravých či rovných vlasov je zmiešanie bežne používaného šampónu so surovým vajíčkom.
debata

Späť k osvedčeným receptom

Vietor ich oberá o potrebnú vlhkosť, studený vzduch o lesk a mrazivá vlhkosť pripravuje vlasy o stabilnú štruktúru. Zima nie je najlepším priateľom vlasovej pokrývky hlavy, podobne ako horúce a slnečné letné dni. Skôr než siahnete po drahých kozmetických prípravkoch, mohli by ste pouvažovať nad šikovnými trikmi, ktoré dokážu prinavrátiť vlasom stratenú krásu a nestoja zbytočne veľa peňazí. Výbornou pomôckou na skrášlenie dlhých, krátkych, kučeravých či rovných vlasov je zmiešanie bežne používaného šampónu so surovým vajíčkom. Kombinácia kozmetického prostriedku a vitamínovej bomby posilňuje korunu krásy a pomáha aj pri jej raste. Vajíčko sa dôkladne vymieša so šampónom a nanesie na vlhké vlasy na 5 – 10 minút. Pre požadovaný efekt v podobe lesklej pokrývky hlavy je potrebné dôsledne zmyť zvyšky šampónu a vajíčka. V prípade, že vo vlasoch cítite pach vajec, opláchnite ich vlažnou vodou alebo ešte raz umyte šampónom.

Vitamínová bomba a nechýbajú ani proteíny

Vajíčka sa považujú za jednu z najdôležitejších potravín pre ľudské telo. Obsahujú vitamíny A a E, biotín a foláty, ktoré pomáhajú udržiavať hustú a zdravú vlasovú pokrývku. Žĺtok je doslova nabitý takzvanými zdravými tukmi a lecitínom, ktoré dodávajú vlasom potrebnú vlhkosť, lesk i elegantný vzhľad. Bielok sa pýši vysokým množstvom bielkovín, ktoré doplňujú stratené živiny pri úprave, žehlení či fénovaní vlasov. Vďaka vaječným proteínom sú pevnejšie a odolné voči poškodeniu. Na svoje si príde aj pokožka hlavy. V prípade, že vajíčko (napríklad zmiešané so šampónom) masírujeme ku korienkom, doplníme do vlasovej folikuly kľúčové vitamíny a minerálne látky. Vlasy sa tak stávajú menej náchylné na lámanie a vypadávanie.

vlasy, zima, ošetrenie, žena Čítajte aj Tri triky na dokonalé vlasy v zimnom počasí? Odborníci radia nasledovné...

Stratený lesk za pár minút

V komore nájdeme aj iného pomocníka na skrášlenie vlasov. Hoci pach jablčného octu neulahodí každému, jeho účinky na zlepšenie kvality vlasovej pokrývky sa nedajú spochybniť. Najčastejšie sa používa v zriedenej forme s vlažnou vodou. Jablčný ocot vyrovná pH pokožky hlavy a zvýrazní prirodzený lesk vlasov. Zriedený roztok sa jemne masíruje do vlasov, od korienkov ku končekom a oplachuje po 5 minútach. Vlasy si potom musíme dôkladne umyť vlažnou vodou.

Vlasy získajú svetlejšie odtiene

Efekt melíru dodá vlasom citrónová šťava. Pôsobí podobne ako jablčný ocot, má však iskrivejšiu a príťažlivejšiu vôňu. Hodí sa na obnovenie farby najmä svetlých vlasov a na zvýraznenie jemných odtieňov oproti základnej farbe pokrývky hlavy. Citrónová šťava pôsobí takmer podobne ako slnečné lúče v lete. Slnko „vyťahuje“ z vlasov farbu a dodáva im výrazne svetlejšiu farbu. Citrónovú šťavu používajte opatrne, pretože v niektorých prípadoch dokáže dráždiť pokožku vďaka obsahu silných prírodných kyselín. Aj v tomto prípade platí, že je lepšie používať ju v zriedenom stave. Základnou živinou tohto domáceho receptu na zlepšenie stavu vlasov je vitamín C. Ide o základnú látku potrebnú pre život a platí to rovnako aj pre život vlasov. Céčko vyplavuje z vlasov toxíny, dodáva im potrebnú vzpruhu, lesk a živiny pre rast. Výsledkom sú poddajné a lesklé vlasy aj v neprajnom počasí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vietor #poškodené vlasy #vajcia #lesklé vlasy #jablčný ocot #citrónová šťava #proteíny

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...