Princezná Diana šaty od Victora Edelsteina milovala! Vydražili sa za rekordnú sumu

V šatách baklažánovej farby pózovala aj pred slávnym módnym fotografom Mariom Testinom.

30.01.2023 11:00
diana Foto:
Princezná Diana v roku 1985.
debata

Ikonické šaty princeznej Diany sa vydražili za rekordnú sumu. Aukčná sieň Sotheby's oznámila, že zamatové šaty baklažánovej farby návrhára Victora Edelsteina boli predané na aukcii v New Yorku za vyše 600 000 eur. Odhady aukčného domu tak boli vysoko prekročené. Sotheby's rátalo s hodnotou „len“ niečo okolo sumy 113 000. Diana mala šaty niekoľkokrát na sebe, vrátane pózovania pre magazín Vanity Fair.

zväčšiť Šaty princeznej Diany od Victora Edelsteina. Foto: Profimedia
šaty, Diana Šaty princeznej Diany od Victora Edelsteina.

V roku 1997, niekoľko mesiacov pred smrťou, pózovala princezná Diana pred módnym fotografom Mariom Testinom, keď nafotil niekoľko jej portrétov pre magazín Vanity Fair. Medzi jej outfitmi boli aj šaty v tvare tulipánu od Victora Edelsteina z hodvábneho zamatu s tromi zlatými gombíkmi na chrbte. Bol to jeden z najznámejších portrétov princeznej.

Britain No Time To Die World Premiere Čítajte viac Ikonické a dychberúce! Prehliadka tých najkrajších večerných rób členiek britskej kráľovskej rodiny

Ale obľúbené fialové šaty mala na sebe aj na oficiálnom portréte s princom Charlesom v roku 1991, o fotografiu sa postaral Lord Snowdon. V tom istom roku princeznú namaľoval v týchto šatách Douglas Hardinge Anderson a jeho dielo visí v nemocnici Royal Marsden, nad ktorou mala princezná Diana záštitu. V roku 1998 Franklin Mint znovu vytvoril šaty pre svoju limitovanú edíciu bábiky princeznej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #šaty #princezná Diana

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...