Nežné detaily bielizne aj kožené majstrovstvo: Róby ako z rozprávky ponúkol záver couture maratónu

Prezentáciu kolekcií haute couture v Paríži uzatvorili svojou veľkolepou prehliadkou taliansky ateliér. Okrem desiatok celebritných tvári v hľadisku pútali pozornosť aj úchvatné techniky a remeselné postupy na šatách, ktoré vzdávali poctu večerným lookom a glamour štýlu.

27.01.2023 16:21
Fendi Haute Couture Foto:
Modelka na prehliadke Fendi Haute Couture Jar/Leto 2023.
debata

Značka Fendi pod vedením Kima Jonesa opäť predstavila svoju kolekciu haute couture, pričom tentoraz sa pozornosť sústredila takmer výlučne na dámske šaty. Tvorca odbočil od kostýmov či kabátov (nahradili ich jemné plášte), vynechal masívnejšie pôsobiace odevy a sústredil svoju pozornosť na jemnosť a subtílnosť.

Aj tá však bola definovaná kontrastmi a tak sa nadýchané nežné materiály striedali s bohato vyšívanými detailmi či celými reliéfmi alebo látkami, ktorých štruktúra bola tvorená pliešok za plieškom či fliter za flitrom našívanými ručne a celé dni a týždne v dielňach remeselníckych majsteriek a majstrov.

Modelky na prehliadke módnej kolekcie FENDI...
Modelky na prehliadke módnej kolekcie FENDI...
+12Modelky na prehliadke módnej kolekcie FENDI...

Na obdiv bola tentoraz vystavená aj spodná bielizeň – ušitá z nekonvenčných materiálov a bohato vyšívaná. Často bola prezentovaná ako súčasť šiat a dodávala modelom hladivú intimitu. Zdobnosť sa pritom nevystavovala len navonok, ukrývala sa aj v detailoch a na miestach, ktoré pri bežnom pohľade na odev nevidieť. Z materiálov sa objavovala čipka, koža (nesmierne jemná, mäkká, vyrezávaná a strihaná) ale aj vzácna japonská mohérová priadza Fuuga, jemné materiály boli vytvrdzované a tuhšie zase zjemňované.

zväčšiť Modelky na prehliadke módnej kolekcie FENDI... Foto: FENDI
Fendi, haute couture, Jar/Leto 2023 Modelky na prehliadke módnej kolekcie FENDI haute couture Jar/Leto 2023, ktorú prezentovali v Paríži.

Modelky predvádzali parížskemu publiku okrem ľahučkých rób a plášťov aj krátke koktejlové šaty, zavinovacie sukne zásterového strihu a nechýbali, samozrejme, ani do očí udierajúce a opulentné doplnky v podobe retiazkových a dekorovaných kabeliek s karabínkami (našli si miesto aj v odevoch), šperkov či topánok s excentrickými podpätkami, ktoré pripomínali umelecké sochárske odliatky.

Sarah Paulson (vľavo) a Holland Taylor Čítajte viac Hviezdne zbohom Parížu! Sexy Ritu Oru, oslnivú Washington aj duo zaľúbených herečiek prilákala couture od Fendi

Niektoré z modelov kolekcie nepochybne už čoskoro svet uvidí aj v rámci sezóny filmových a hudobných ocenení. Niet pochýb o tom, že aj celebrity (či už tie prítomné, ale tie, pre ktoré sem prišli štylisti) tu nájdu ukážkovú podobu večerných kolekcií toho najluxusnejšieho charakteru. Kolekciu si pozrite v našej galérii a dolu nájdete aj prehľad ďalších couture kolekcií.

Modelky na prehliadke Chanel Haute Couture...
Modelky na prehliadke Chanel Haute Couture...
+28Modelky na prehliadke Chanel Haute Couture...
Na prehliadku FENDI Haute Couture do Paríža...
Režisér Baz Luhrmann.
+29Influencerka Valentina Ferragni na prehliadke...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Paríž #koza #remeslo #čipka #haute couture #Fendi

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....