Dojatá Jill Biden venovala múzeu šaty z inaugurácie! Na výstavu idú prvýkrát aj rúška, sú symbol doby

Americká prvá dáma Jill Biden darovala múzeu Smithsonian dvoje šaty, ktoré mala na sebe predvlani pri slávnostnom uvedení svojho manžela Joea do funkcie prezidenta Spojených štátov amerických.

26.01.2023 19:59
Prvá dáma USA Jill Biden Foto: ,
Prvá dáma USA Jill Bidenová sa prihovorila zástupcom tlače počas konferencie v Smithsonian's National Museum of American History vo Washingtone.
debata (8)

Aby prvá dáma pripomenula, že sa Joe Biden ujal úradu v čase pandémie covidu-19, venovala do múzejných zbierok aj rúška, ktoré ladili s jej oblečením.

Biden Inauguration Čítajte viac Móda z inaugurácie: Harrisová vo farbách sufražetiek, nová prvá dáma ako oceán

Agentúra AP píše, že manželky prezidentov múzeu Smithsonian zvyčajne darujú róby, v ktorých tancovali na inauguračnom plese. Ten sa koná večer po tom, čo ich manžel zloží prezidentskú prísahu. Avšak predvlani sa táto spoločenská akcia kvôli covidu-19 nekonala.

Prvá dáma USA Jill Bidenová sa prihovorila...
Dizajnérky Alexandra O'Neill (v strede) a...
+5Dizajnérky Alexandra O'Neill (vľavo) a Gabriela...

Bidenová múzeu odovzdala tvídové šaty vo farbe mora s kabátom, ktorý s nimi ladil, a v ktorých bola po boku manžela pri inaugurácii. Venovala tiež šaty krémovej farby vyrobené z vlny a hodvábu s kvetinovými výšivkami v dekolte a na rukávoch spoločne s kašmírovým plášťom. Tento komplet mala na sebe večer v Bielom dome.

zväčšiť Dvojo šiat americkej prvej dámy Jill Bidenovej,... Foto: SITA/AP, Alex Brandon
Jill Biden, šaty, múzeum Dvojo šiat americkej prvej dámy Jill Bidenovej, ktoré mala na sebe v čase inaugurácie jej manžela Joea Bidena, venovala pre Smithsonian's National Museum. Šaty sprevádzajú aj rúška na tvár, ktoré tiež vytvorili dizajnérky pre Bidenovú.

„Som dnes oveľa dojatejšia, než som si myslela, že budem,“ priznala americká prvá dáma, ktorá sa v stredu na verejnosti objavila prvýkrát od 11. januára, keď jej lekári z tváre a z hrudníka odstránili kožné nádory.

Budúca prvá dáma USA Jill Biden v pestrých kvetovaných šatách v októbri 2020. Čítajte viac Budúca prvá dáma ako vzor štýlu? Čím môže ženy osloviť Jill Bidenová?

Prezidentskú inauguráciu svojho manžela označila za jeden z najdôležitejších dní vo svojom živote. „Obe kreácie obsahujú niečo, čo ich bude trochu odlišovať od ostatných v tejto kolekcii. Ochranné rúška. Viete, sú to len malé kúsky látky, ale reprezentujú enormnosť toho, čomu sme vtedy všetci čelili,“ uviedla Jill Biden. „Pandémia náš svet navždy zmenila,“ podotkla.

V múzeu Smithsonian sú vystavené inauguračné róby, ktoré na sebe mala napríklad Jacqueline Kennedy, Laura Bush, Michelle Obama alebo Melania Trump. Zástupcovia múzea uviedli, že expozícia venovaná americkým prvým dámam patrí u návštevníkov medzi tie najobľúbenejšie.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #múzeum #ochranné rúška #Jill Biden #Gabriela Hearst

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...