Zázrak pre suchú pokožku prišiel z Južnej Kórey. Ak túžite po zdravej pleti, skúste vrstviť

Zimné obdobie prináša problémy so suchou pokožkou. Dôvodom je nielen vyššia interiérová teplota v domácnostiach, ale tiež striedanie teplôt a nápor na pokožku v rámci chladu vonku a tepla vnútri.

25.01.2023 09:00
vrstvenie, hydratácia, pleť Foto: ,
Technika má svoje základy v pleťovej starostlivosti v Južnej Kórey, odkiaľ sa na európsky trh už dostalo niekoľko vychytávok a dnes veľmi obľúbených postupov (či produktov) v pleťovej starostlivosti.
debata

Suchá pokožka je negatívnym prejavom našej pleti a jej výsledkom nie je len pocit napätia v tvári, pnutia či niekedy priam svrbenia. Odráža sa v našej tvári aj vizuálne – pleť pôsobí unavene, je viac zašednutá, vrásky sú viditeľnejšie.

vlasy, zima, ošetrenie, žena Čítajte viac Tri triky na dokonalé vlasy v zimnom počasí? Odborníci radia nasledovné...

Ak chcete podobným prejavom zabrániť, existuje niekoľko spôsobov, ako s nimi môžete zabojovať. Jeden z nich má dokonca špeciálny názov a overené výsledky. V angličtine sa využíva slovné spojenie „moisture sandwiching“ – čo doslovne znamená sendvičovanie vlhkosti. Ak to preložíme voľne, ide vlastne o akési vrstvenie hydratačných prípravkov, ktoré sa starajú o to, aby pleť bola hydratovanejšia, aby si hydratáciu dokázala udržať a zároveň pôsobila zdravo, vyhladene, žiarivo a plnšie.

Hydratačné vyplňujúce sérum Hyalurogel od MIXA...
Nočný hydratačný booster Hyaluron - Filler: 3 x...
+5Rehydratačný krém AQUALIA Thermal 48 H od Vichy...

Technika má svoje základy v pleťovej starostlivosti v Južnej Kórey, odkiaľ sa na európsky trh už dostalo niekoľko vychytávok a dnes veľmi obľúbených postupov (či produktov) v pleťovej starostlivosti. Doslova ide o to, aby ste na pleť postupne vrstvili hydratujúce zložky rozličného zloženia a textúry, ktoré v koži uzamknú hydratáciu a postarajú sa o zdravú a hydratovanú kožu.

Anne Hathaway Čítajte viac 18 inšpirácií z najchladnejšieho festivalu: Hviezdy nosia elegantné kabáty, kožené bundy aj trendové vetrovky, pozrite sa

Prvý krok absolvujete hneď po čistení, pričom na pleť sa začína vrstviť s produktmi, ktoré majú ľahšie, vodové textúry, aby ste ako posledné aplikovali prípravky s hustejšou a výživnou textúrou. Tento postupný rituál sa líši od klasickej podoby, kde sa začína koncentrovaným sérom a zakončuje zväčša ľahším krémom práve obráteným postupom. Začať môžete napríklad hydratačným tonikom, po ktorom nasledujú ľahšie emulzie, prípadne hydratačné koncentráty, aby ste potom pokračovali s intenzívnejšie hydratujúcimi krémami.

Napríklad aj britský magazín Vogue odporúča metódu s tým, že takýto postup zabráni transepidermálnej strate vody. Vyskúšať ho však musíte sami. Pár tipov, aké produkty sa pri tom dajú použiť, nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #pleť #zima #hydratácia #vrstvenie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...