Tri triky na dokonalé vlasy v zimnom počasí? Odborníci radia nasledovné...

Zimné ročné obdobie nerobí vždy dobrotu, keď ide o vlasy. Ale so správnym prístupom a pár trikmi sa dajú veci obrátiť k lepšiemu.

19.01.2023 14:30
vlasy, zima, ošetrenie, žena Foto: ,
Ako ošetrovať vlasy v zime? Pýtajú si najmä hydratáciu.
debata

O niekoľkých trikoch, ktoré pomôžu ženskej korune krásy, sa nedávno podelili odborníci Jonn Rhamani a Alexis Uno, ktorých oslovil portál TheFashionSpot­.com. Dvojica zo salónu v známom obchodnom dome Bergdorf Goodman sa zhodla na tom, že ak chcete mať krajšie a zdravšie vlasy v zimnom období, mali by ste skúsiť nasledovné…

1. Menej šampónovať

V zime by sme podľa odborníkov mali vlasy umývať šampónom s menšou frekvenciou ako napríklad v letnom období. Vlasy budú vyzerať zdravšie, ak necháte prírodné oleje z nich vyživovať pramene. K prirodzenému prístupu sa potom pýta aj jedna dodatočná pomoc. Hydratačné produkty, respektíve produkty na ošetrenie vlasov s hydratačnými vlastnosťami. Odborníci zo salónu Yoshiko odporučili napríklad ryžový olej, ktorý okrem hydratácie tiež upokojuje pokožku hlavy.

Vitamínový sprej Instacure od Matrix obsahuje...
Balzam Elséve Bond Repair s obsahom 10 %...
+4Hypoalergénny šampón Botanic Therapy Oat...

2. Používať vlasové masky

Ak si v lete nanášate vlasové masky raz týždenne, v zime by ste mali vlasom po umývaní dopriať kondicionér či vlasovú kúru. Odborníci odporúčajú masky, prípadne vlasové séra, ktoré môžete nechať pôsobiť niekoľko minút. Ich cieľom je obnoviť už spomenutú hydratáciu a spolu s ňou aj lesk a zdravý vzhľad vlasov.

3. Tmavšie tóny do vlasov

Môžete, no nemusíte si na zimu vlasy trošku stmaviť. Dôležité je, aby ste sa poradili s odborníkom, ktorý pre vás vyberie ideálnu farbu. Tú treba vždy jemne pozmeniť vzhľadom na ročné obdobie – aby ladila s farbou pleti. V tomto čase už je pravdepodobné, že pleť máte svetlejšiu ako v lete a tak je dobré voliť farebný tón vlasov tak, aby nevznikal príliš ostrý kontrast, ale aby vám farba lichotila a dodala na kráse. Hitom sú hnedé tóny. Profesionáli, ktorých citoval portál venujúci sa móde a kráse, odkazujú na „trendové“ odtiene ako je „rich brunette“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #šampón #zima #hydratácia

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...