20 tipov na darčeky Made in Slovakia! Šperky, doplnky aj odevy - domáci dizajn pod stromček je dobrá voľba

Pri hľadaní darčekov často siahame po výrobkoch a produktoch zo zahraničia. Bola by však škoda, ak by sme sa nepozreli aj na ponuku toho, čo máme doma. Ak príde na dizajn, tvorivosť, kreatívne nápady dizajnérov či umelcov, výber je pomerne pestrý.

20.12.2022 12:30
20 tipov na darčeky Made in Slovakia, dizajn... Foto:
Dámsky kabát nazvaný Alpaca od slovenskej dizajnérky Idy Sandor. Má rovný strih s veľkou klasickou fazónou, vyrobený z materiálu zmesi 75 percentnej alpaka vlny a 25 percent klasickej vlny. Ide o hrubší materiál s jemným vlasom, predáva sa za 760 eur na oficiálnych stránkach dizajnérky.
debata

Pod hlavičkou Made in Slovakia tvoria talentovaní módni návrhári. Mnohí z nich boli dlhé roky považovaní len za autorov módy na zákazku a tvorcov rób či šiat – našťastie, veľká časť z nich si uvedomila, že časť ich tvorby sa musí orientovať aj masovejším smerom.

V ponuke sú teda aj finančne menej náročné, no stále veľmi kvalitné a originálne produkty. Či už ide o športovú módu, tričká, šaty, doplnky v podobe šálov, šatiek a čiapok alebo šperkov, nájde sa všeličo.

Veronika Cifrova Ostrihonova Čítajte viac Darčeková filozofia moderátorky Ostrihoňovej? Na Vianoce možno nič, ale keď nájdem to pravé...

Nezaostávajú ani šperkári, pričom medzi slovenskými tvorcami sa nájde niekoľko takých, ktorých prístup k dizajnu klenotov je nielen veľmi precízny, ale aj dizajnovo vycibrený.

Skvelou investíciou môže byť aj umenie, ktoré sa pri výbere toho správneho autora stáva nielen krásnym darčekom, ale zároveň aj investičným kusom v domácnosti, ktorého cena sa rokmi zhodnocuje. Vybrali sme pre vás 20 tipov na darčeky od domácich tvorcov, možno práve s nimi vyriešite vianočnú darčekovú dilemu na poslednú chvíľu.

Slovenská moderátorka Soňa Müllerová už...
Dámske zavinovacie šaty s nastaviteľným pásom a...
+17Pánske boxerky od slovenského dizajnéra Pavla...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #šperky #kvalita #dizajn #umenie #Made in Slovakia

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...