Kráľovná Alžbeta II. bola aj kráľovná štýlu! Titul módnej ikony si zaslúži - pozrite sa, prečo

Status, ktorý sa často pripisuje mladým hviezdičkám, patril právom aj najdlhšie vládnucej panovníčke na svete. Kráľovná Alžbeta II. bola právom označovaná za módnu ikonu.

13.12.2022 04:00
debata

VIDEO: Kráľovná Alžbeta II. – módna ikona

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Počas obdobia svojho vládnutia sa britská panovníčka, ktorá zomrela tento rok v septembri, stala pre mnoho žien vzorom štýlu. Ani ten však nebol nemenný.

Kým v prvých rokoch vládnutia pôsobila Alžbeta II. skôr dievčenskejšie a nežnejšie – volila rozličné lichotivé strihy, širšie a kruhové sukne, zvýrazňovala driek a udržiavanú postavu, neskôr sa jej šatník stal klasickejším a pôsobil striktnejšie.

zväčšiť Portrét zosnulej kráľovnej Alžbety II., ktorý v... Foto: SITA/AP, Ranald Mackechnie
Alžbeta II. (96) Portrét zosnulej kráľovnej Alžbety II., ktorý v nedeľu 18.9. (deň pred jej pohrebom) zverejnil Buckinghamský palác.

Nikdy mu však nechýbala majestátnosť, pričom bolo jasné, že kráľovná sa rada s módou hrá aj vo chvíľach, keď je nutné dodržiavať prísne pravidlá etikety. Zvládala dobre oboje.

Ako ukázal starší prieskum, mala aj svoju obľúbenú farbu, s radosťou vraj nosila kvetinové vzory a vždy si užila príležitosť a možnosť, keď si podobné kúsky dávala na seba. Všetko pritom dopĺňala šperkmi a brošňami z vlastnej kolekcie, ktorú navyše doplnili aj klenoty zdedené po jej predchodkyniach či darované šperky.

Kráľovná Alžbeta II. Čítajte viac Kráľovná farieb, vzorov, dúhová Alžbeta II. - panovníčka, ktorá bola módnou ikonou: Pozrite si jej NAJ podoby

Vo videu si pozrite, ktorú farbu Alžbeta II. milovala, ale tiež, ktoré jej podoby patria doslova do „módnych encyklopédií“. A nezabudnite si pozrieť ani archívnu galériu, ktorú sme pripravili v čase kráľovninej smrti v septembri.

Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z roku 1988...
+31Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #štýl #kráľovná Alžbeta II. #mall.tv #módna ikona

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....