Ryšavka či tmavovláska, upravte si farbu obočia podľa hviezd. A blondínky? Pre vás je tu horúci trend!

Kedysi si ženy kolorovali a zvýrazňovali obočie všetkým možným - od uhlíka, cez popol až po odpadovú farbu pri pálení kadidla.

30.11.2022 00:00
Elizabeth Banks, obočie, tipy podľa hviezd Foto: ,
Elizabeth Banks patrí medzi najelegantnejšie dámy. Jej pôvab podčiarkuje aj prirodzený farebný tón obočia, o dva tóny tmavší ako je jej plavá hriva s medovými odleskami.
debata

Obočie bolo symbolom krásy a dokonca už v dávnej histórii sa naň vzťahovali aj trendy či móda, ktoré potom pokračovali v priebehu stáročí. Napríklad v časoch kráľovnej Alžbety si množstvo žien farbilo obočie červenkastými farbami, v 20-tych rokoch 20. storočia sa obočie trhalo do tenučkých oblúkov či vytrhávalo úplne a kreslilo dodatočne. Potom sa znovu vrátili hustejšie porasty nad viečkom a elegantné vyššie klenuté oblúky.

Španielsky kráľ Felipe VI a jeho manželka - kráľovná Letizia Čítajte viac Bodkovaná Letizia, diamantová princezná Kate, ale aj Cruisova ex v šatách antickej bohyne - toto sú TOP looky týždňa

Nepochybujeme o tom, že nad úpravou obočia trávite nejaký ten čas aj vy sama. Veľa žien však tápe ani nie tak pri úprave obočia, ako pri jeho farbení. Áno, prirodzenosť je síce pekná vec, ale kolorovanie obočia pozdvihuje celkový vzhľad na TOP úroveň. Ako vidieť aj na najkrajších a slávnych ženách Hollywoodu, pri úprave ich obočia vizážisti rozhodne neodvádzajú polovičnú robotu.

Herečka Florence Pugh na galevečere Governors...
Elizabeth Banks patrí medzi najelegantnejšie...
+9Herečka Michelle Williams má výraznú plavú...

Vo všeobecnosti platí, že trend farby obočia u tmavovlások je prirodzený a viac menej kopíruje tón vo vlasoch – občas sa však do toho pripletie aj divoký výstrelok ako napríklad obočie odfarbené na blond. Pre väčšinu žien však platí, že s tmavšími vlasmi by sme mali zostať aj pri tmavšom obočí. Pozor, nie však úplne tmavom. Nemalo by na tvári pôsobiť ťažko a ako nakreslene. Aj preto je dobré, aby bolo hustejšie, vyčesané, farebný tón možno o jeden či dva tóny svetlejší.

zväčšiť Jennifer Connelly roky nosí tmavé vlasy. Aj... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Jennifer Connelly , obočie Jennifer Connelly roky nosí tmavé vlasy. Aj obočie je v jej prípade veľmi husté a prirodzené, zjavne ho však ešte zvýrazňuje tužkou a gélom na obočie.

U ryšaviek, medzi nimi napríklad Julianne Mooreovej alebo Jessice Chastainovej, vidieť, že vizážisti často pracujú s farebným tónom vlasov aj na obočí. Červenkastý či mahagónový odlesk sa pridáva aj do upraveného obočia, aby podčiarkol celkový look. Samozrejme, alternatívou sú aj hnedé tóny s chladným alebo teplým podtónom. Výber záleží tiež od vašej farby pokožky.

Michaela Čobejová Čítajte viac V mladistvej zelenej ako Čobejová či farebnej kožušine ako Bielovič - zahrejte sa farebnými kabátmi

U blondínok ako je Jennifer Lawrence alebo Elizabeth Banks sa dá vidieť často elegantná a veľmi prirodzene pôsobiaca úprava obočia, ktoré je o dva tóny tmavšie ako medové plavé kadere. Azda tým najhorúcejším trendom pre blondínky je však návrat kontrastu. Ten vzniká spojením plavých, často platinových vlasov a tmavého hustého obočia. Niektoré tieto looky (Aubrey Plaza) evokujú úpravu speváčky Madonny v polovici 80-tych rokov, iné (Emma Corrin) majú v sebe trošku punkovejší nádych. Tmavý tón farby obočia sa často odvíja od farby vlasov, respektíve odrastených korienkov – áno, aj to je trend, ktorého sa nemusíte báť. Jediné, musíte ho vedieť nosiť. Viac v galérii vyššie.

VIDEO: Pozrite si ikonické účesy Jennifer Anistonovej

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Herečka Busy Philipps na vyhlásení cien Gotham...
Herečka Minha Kim v kreácii Christian Dior na...
+23Herečka Gabrielle Union v kreácii Fendi Haute...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Julianne Moore #trend #Jessica Chastain #ryšavka #blond #obočie #Aubrey Plaza #tmavé

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...