Perly, diamanty, dokonca brošňa s portrétom! Každý šperk princeznej Kate nesie odkaz... Poslala ho týmto ženám

Prvý štátny banket od pandémie koronavírusu a zároveň prvý od úmrtia kráľovnej Alžbety II. sa konal v Londýne v utorok. Jednou z jeho ozdôb bola aj princezná z Walesu Kate, ktorú zdobili luxusné klenoty. Niektoré dokonca s nevyčísliteľnou hodnotou.

24.11.2022 06:00
Princezná z Walesu Kate Foto: ,
Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete na počesť návštevy juhoafrického prezidenta v Británii očarujúca. Oblečenú mala róbu od Jenny Packhamovej a luxusnú korunku kráľovnej Mary. Korunku mala na hlave po bezmála troch rokoch.
debata

Hodnota jednotlivých klenotov, ktoré manželka princa Williama predviedla na štátnej večeri na počesť juhoafrického prezidenta, však nie je len finančná. Majú totiž aj výnimočnú historickú a rodinnú hodnotu. Každý jeden z kúskov, ktoré objektívy zachytili na pôvabnej štyridsiatničke a budúcej kráľovnej Veľkej Británie, má svoj skrytý (či jasný) význam.

724468480 Čítajte viac Jemné diamanty na čiernom kabátiku Charlotte! Čo znamenali? Ich odkaz je jasne čitateľný

V prípade korunky – tiary, ktorú mala Kate na hlave, išlo o takzvanú Lover's Knot tiaru – korunku, ktorú kedysi nosila ešte kráľovná Mary. Klenot vyrobili v roku 1915, pričom mal odrážať podobu pôvodného „originálneho“ šperku nazvaného rovnako Lover's Knot. Ten je údajne držaný v súkromnej zbierke kráľovských klenotov a nebol videný na verejnosti niekoľko dekád. Tiaru z roku 1915 po smrti kráľovnej Mary dostala jej vnučka – kráľovná Alžbeta II., ktorá ju predviedla na verejnosti viackrát najmä v 50-tych rokoch.

Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
Britský princ William a Kate, princezná z...
+15Zľava: Prezident Juhoafrickej republiky Cyril...

V roku 1981 sa korunku dostala do rúk princeznej Diany, pričom bola údajne svadobným darom pre manželku najstaršieho syna britskej kráľovnej. Aj Diana sa s nádherným šperkom z diamantov a perál objavila viackrát v spoločnosti. Korunku následne dostala do daru práve princezná Kate, ešte ako vojvodkyňa z Cambridge. Dokonca ju aj ešte ako držiteľka tohto titulu v minulosti predvádzala.

zväčšiť Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Princezná z Walesu Kate Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete na počesť návštevy juhoafrického prezidenta v Británii očarujúca. Oblečenú mala róbu od Jenny Packhamovej a luxusnú korunku kráľovnej Mary.

Spomienkou na zosnulú Dianu sú aj perlové náušnice, ktoré mala Kate na ušiach a ktoré sa ukážkovo hodili k spomenutej tiare. Oba klenoty sú vzdaním úcty matke jej manžela, ktorú Kate nikdy osobne nespoznala, no ktorá údajne mala na jej život veľký dopad.

Charlene Čítajte viac Chanel, Dior či šperky v cene luxusného bytu! Garderóba monackých princezien sa ráta na milióny eur

Na slávnostnej večeri však zaujala aj brošňa s dobovou fotografiou, ktorá zachytáva práve v septembri zosnulú kráľovnú Alžbetu II. Aj túto brošňu nosievala niekdajšia držiteľka titulu princezná z Walesu – teda princezná Diana, následne sa dostala do rúk Kate. Jej pripnutie bolo gestom spomienky aj na panovníčku Alžbetu II., s ktorou sa svet rozlúčil v septembri tohto roka.

VIDEO: Vzťah Alžbety a Filipa: láska na prvý pohľad

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #wales #šperk #princezná Kate #tiara #náušnice #kráľovná Mary

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...