Vyjasnime si to, dámy: Únava v tvári, tmavé kruhy či mdlá pleť? Preč s nimi!

Aj vás trápi mdlá pleť či pokožka, ktorá pôsobí unavene, akoby zašednuto, či s drobnými fliačikmi pigmentácie?

23.11.2022 14:00
shutterstock 1727424244 Foto:
Rozjasnite svoju pleť správnymi produktmi.
debata

Nebudete určite jediná, ani prvá. Problém s unaveno pôsobiacou pokožkou prežíva mnoho žien, ale aj mužov. Je to tiež ročné obdobie, ktoré sa podpisuje na stave našej pokožky. S koncom teplých dní, príchodom zimy, striedania teplôt v interiéri a exteriéri, suchým vzduchom v domácnosti, ale aj v súvislosti so stresom, nedostatkom spánku či s vplyvmi okolitého prostredia – s tým všetkým súvisí, ako naša pokožka pôsobí.

Charlene Čítajte viac Chanel, Dior či šperky v cene luxusného bytu! Garderóba monackých princezien sa ráta na milióny eur

Mnoho z nás rieši problém na pohľad unavenej pokožky – aj keď starostlivosť o ňu nepodceňujeme, nedokážeme niektorým prejavom únavy zabrániť. Vyčerpaniu pokožky dokáže zabrániť zlepšenie životného štýlu, ale tiež sú v tomto prípade odpoveďou aj cielené prípravky, ktorých hlavnou úlohu je pokožke jas a zdravý vzhľad prinavrátiť.

Rozjasňujúce pleťové sérum Brightening Booster...
Rozjasňujúca hydratačná starostlivosť Garnier...
+7Rozjasňujúca exfoliačná maska Reponse Eclát...

Proti unavenému vzhľadu existuje niekoľko efektívnych pomocníkov. Ak sa sústredíme na trh s kozmetikou, potom by sme sa mali obzerať po produktoch s konkrétnymi prísadmi a ingredienciami. Základom je v tomto prípade vitamín C, vitamín E, kyselina hyalurónová či špeciálne rozjasňujúce zložky, medzi ktorými nechýbajú napríklad rozličné raslinné komplexy, ale tiež napríklad výťažok zo zlata.

Cieliť môžete vašu starostlivosť aj na redukcii pigmentových škvŕn, pričom zjednotenie farebného tónu pleti je prvým krokom k tomu, aby pokožka nebudila dojem vyčerpania či akoby „znečistenia“. Nezabúdajte však pri tom vyberať si produkty, ktoré pleť priam „nakopnú“. Ak sa chcete orientovať podľa kozmetického názvoslovia, hľadajte na pultoch označenia ako „brightening (rozjasňujúci)“, „glow (jas)“ či booster (voľne preložené ako posilňovač)".

shutterstock Ošetrenie pokožky telovým olejom Čítajte viac Suchej pokožke pomôže telový olej. Nebojte sa fľakov, užite si vôňu aj benefity

Rozjasňujúce prípravky sú dôležité pre všetky typy pokožky, pretože každá – či už je suchá, mastná, citlivá alebo problémová – čelia opakovanej strate jasu a mdlému efektu. Skúste ich teda poraziť a urobte si rozjasnenú jeseň. Napríklad aj podľa našich tipov v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #pleť #mladosť #jas #návrat jasu

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...