Hurajová, Kocianová či Vačková - inšpirácia na svetre aj roláky podľa známych Sloveniek

Pletená móda je v týchto dňoch už takpovediac nutnosťou. Neobchádzajú ju ani známe Slovenky. Mnohé zároveň ponúkajú inšpiráciu, aké úplety, svetre či druhy pletenín zvoliť. Pozrite si ich s nami.

15.11.2022 00:00
Zuzana Vačková Foto:
Herečka Zuzana Vačková na premiére filmu Piargy.
debata

Kardiganová inšpirácia

Obľúbený kus štrikovanej či pletenej módy je už niekoľko desaťročí kardigan. Jeho fanúšičkou je aj slovenská herečka Zuzana Vačková, ktorá často takýto pletený kúsok nosí ako hlavný zvrchný odev – dôkazom je fakt, že v jednom sa objavila ešte v septembri na premiére filmu Piargy. Smotanový predĺžený kardigan s vreckami sa skvelo hodí ku kombinácii džínsov a košeľovej blúzky. Ak si chcete ku kardiganu obliecť šaty či sukňu, odporúčame siahnuť po skrátených verziách – s klasickou podobou do pása. Pri voľbe predĺžených kardiganov však určite oceníte ešte o niečo viac funkčnosť tohto kúska na zahriatie. Nosiť ho môžete počas celého dňa.

zväčšiť Slovenská topmodelka Michaela Kocianová na... Foto: Ján Zemiar
Michaela Kocianová Slovenská topmodelka Michaela Kocianová na prehliadke Marcela Holubca W., ktorá sa konala v bratislavskej Kunsthalle.

Klasický rolák

Je to jeden z absolútne nadčasových odevov v rámci pletenej módy. Dá sa nosiť pod sako či kabát, skombinujete ho s koženou bundou aj páperovou vetrovkou a obstojí aj ako hlavný top bez zvrškov – s džínsami, koženou sukňou či dokonca trebárs ako podklad pod tvídové šaty na hrubších ramienkach. Klasický čierny rolák nedávno predviedla aj topmodelka Michaela Kocianová na prehliadke Marcela Holubca, pričom celý outfit, v ktorom sa predviedla, bol ukážkou nadčasovej elegancie a štýlu. Alternatívu z hrubšieho úpletu a s výraznejším rolákom zase ukázala štylistka Zuzana Kanisová, ktorej kombinácia v čiernej farbe pôsobí mimoriadne elegantne.

zväčšiť Herečka Lucia Hurajová na akcii Fashion LIVE!. Foto: Ján Zemiar
LUCIA Lucia Hurajová Herečka Lucia Hurajová na akcii Fashion LIVE!.

Rolák s nápadom

Popri hladkom, minimalistickom rolákovom svetri sa dámy môžu poobzerať aj za pleteninami s rolákovým golierom, no nie úplne typickým detailom. Na akcii Fashion LIVE! sa takto napríklad objavila Romana Škamlová, ktorá volila pletený top s výrazným rolákovým golierom, no zároveň v skrátenom strihu nad pupok. Nie je to síce model, ktorý v chladných mesiacoch zahreje, ale ako „štýlovečka“ pokojne obstojí. U herečky Lucie Hurajovej sa snúbi praktickejší rozmer s tým módnym a vkusným. Jej rolákový model s hnedom tóne, ktorý skombinovala s trendovým károm, disponuje detailom nazberaných rukávov v oblasti ramien, čo dodáva klasickým pleteninám spoločenskejší rozmer.

Výrazné farby a dekonštrukcia

Modernejšie, mladistvo a street-wearovo – tak pôsobia úplety v žiarivých farbách a s populárnym efektom dekonštruovaného úpletu (teda dierkami, väčšími okami či napríklad efektne neukončeným lemom). Takýto kúsok pred časom predvádzala aj moderátorka Mária Zelinová. Jej look si pozrite v galérii nižšie.

Herečka Lucia Hurajová na akcii Fashion LIVE!.
Bývalá misska a modelka Romana Škamlová je...
+6Herečka Zuzana Vačková na premiére filmu Piargy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Michaela Kocianová #Zuzana Vačková #trend #Romana Škamlová #Mária Zelinová #úplet #Lucia Hurajová

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...