Móda zo Slávika: Písařovicová či Rolins ako hviezdy štýlu, Ledeckej snaha na pol ceste a Farna s Ceterovou šliapli vedľa

Móda na jubilejnom 60. ročníku cien Český slávik mala naozaj pestré chute. Medzi prítomnými dámami sa objavili kráľovné, ale tiež snaživky, ktorým to skrátka nevyšlo. Alebo sa im to nedalo "uveriť".

13.11.2022 19:50
Dara Rolins Foto:
Speváčka Dara Rolins na jubilejnom 60. ročníku cien Český slavík 2022.
debata

Sobotňajší večer sa na českých hudobných cenách niesol v znamení množstva pozvaných hviezd hudobnej brandže, pričom väčšina z nich vzala túto spoločenskú udalosť s patričnou vážnosťou a pristúpili k nej naozaj starostlivo. Pri pohľade na slovenskú speváčku Daru Rolins sa dalo konštatovať, že naplnila to, čo od nej fanúšikovia očakávajú – zostala Darou, ktorá miluje módu, ktorá má stále rada street-wearové a športové prvky, ale ktorá dokáže byť aj divou a elegantnou dámou. Jej šaty Rick Owens v zlatisto-telovom tóne s prepracovaným korzetovým vrškom a efektným detailom tielka akoby vloženého pod večernú róbu z jemného šifónu bola ukážkou moderného prístupu k večernej garderóbe. Tento výber bol na jednotku, rovnako ako výrazný detail mini kabelky Fendi Peekaboo v odtieni Acid Green a luxusných šperkov Gismondi. Treba tiež dodať, že šatám svedčal ešte viac než pózovanie pohyb – dôkazom sú videá aj slávnostný večer.

Speváčka Dara Rolins na jubilejnom 60. ročníku...
Speváčka Monika Bagárová v šatách z dielne...
+26Slovenská dizajnérka a influencerka Vanda Janda...

Moderná, trochu provokatívna a iná ako všetky ostatné – taká bola večerná kreácia, ktorú si obliekla moderátorka Daniela Písařovicová. Jej model v škoricovo-medenom tóne s riasením na rukávoch ukázal siluetu, ktorej sa dámy často boja, no Písařovicová bola dôkazom, že by rozhodne nemali. Detail výrazného kontrastného zipsu na prednom diele osviežoval šaty, ktoré akoby vychádzali z antickej estetike a riasenia a tmavovlásku povyšoval na jednu z najlepšie a najmä najmodernejšie oblečených žien večera. Moderátorka si vyslúžila potlesk v sále a patrí jej aj za módnu voľbu.

zväčšiť Daniela Písařovicová počas 60. ročníka ankety... Foto: Profimedia
Daniela Písařovicová Daniela Písařovicová počas 60. ročníka ankety Český slávik.

Keď je reč o modernosti, to je často vec, ktorá domácim osobnostiam nevychádza vždy na jednotku. Nie, nie je tu reč o tom, že sa niekto inšpiruje retro estetikou alebo predvedie outfit v štýle 60-tych či 80-tych rokov. Takéto trendy, konieckoncov, prinášajú aj svetoznáme značky. Ale v inovovanej, sviežej a súčasnej podobe. Pri pohľade na speváčku Luciu Vondráčkovú sa však napríklad zdalo, akoby vystúpila zo stroja času. Vlastne by pokojne takto mohla prísť oblečená na Slávika v roku 1999 alebo 2005. Chýbal tomu šmrnc (ani ten štras na nahej hrudi situáciu nezachránil), chýbal tomu aj dobrý strih (sako akoby nesedelo) a zostal dojem hviezdičky akosi zaseknutej v čase.

Dara Rolins Čítajte viac OBRAZOM: Gottová, Rolins, Borhyová, Žbirková... Jubilejný galavečer Český slávik si nechal ujsť málokto

Podobné problémy v rámci módy často rieši aj speváčka Lucie Bílá. Slávnostný sobotňajší večer však prial tomu, že Bílá (inak víťazka večera) bodovala aj voľbou róby. Jej biela kreácia Poner zdobená pštrosím perím na rukávoch pôsobila elegantne, žensky a lichotivo. Diskutabilné boli orgie perlových náhrdelníkov, ktoré sa diali na jej hrudi, ale v rámci večera venovaného pop-music (ktorá sa spája aj s troškou teátra a kolotočárny) sa dajú nad nimi privrieť oči.

zväčšiť Lucie Vondráčková počas 60. ročníka ankety... Foto: Profimedia
Lucie Vondráčková Lucie Vondráčková počas 60. ročníka ankety Český slávik.

Práve tóny bielej farby volia dámy v domácom šoubiznise s obľubou. A je to vlastne pochopiteľné, keďže práve biele tóny zvyčajne pôsobia luxusne, príťažlivo a zvyčajne dokážu veľmi pekne kooperovať s tónom pleti, farbou vlasov či líčením. Pri speváčke Monike Bagárovej sa tentoraz konal posun ku trblietavému dezénu v bielom tóne. Večerná róba od Sandry Mark bola ľúbivá a pôvabnej rodáčke z Brna lichotil strih aj zvolená farebnosť. Jediná škoda je, že šaty neboli o pár centimetrov kratšie – útla Bagárová v nich totiž pri pózovaní občas pôsobila utopene.

zväčšiť Snoubordistka Ester Ledecká vo... Foto: Profimedia
Ester Ledecká Snoubordistka Ester Ledecká vo fialovo-brusnicovom komplete s trblietavou sieťou.

Opticky nebol ideálny ani výber športovkyne Ester Ledeckej, ktorá zvolila krátke šaty so sieťovanou trblietavou šupkou pridanej tuby na nich. Doplnil to skrátený kabátik vo farbe šiat a zlaté sandáliky. Snaha sa nedá uprieť, ale výsledok bol diskutabilný, keďže takto kombinovaný model Ledeckú opticky skracoval. Otázne tiež je, či práve zvláštny brusnicovo-fialový odtieň je farba, po ktorej by mala v budúcnosti Ester siahať.

Bez otázky, či áno, alebo nie, však boli outfity speváčky Ewy Farnej aj modelky Lely Ceterovej. Pre nás to bolo nie. Viac čítajte na ďalšej strane, kde nájdete aj naše exkluzívne video.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #červený koberec #Lucie Bílá #Monika Bagárová #trend #Ewa Farna #Dara Rolins #Český slávik #Ester Ledecká #Lela Ceterová #Daniela Písařovicová

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...