Suchej pokožke pomôže telový olej. Nebojte sa fľakov, užite si vôňu aj benefity

Suchá pokožka je trápením veľkej časti populácie. Odpoveďou na ňu je zvyčajne zvýšená pozornosť pri starostlivosti o ňu. Od prvého až po posledný krok. Ten záverečný však môže mať olejový dotyk.

03.11.2022 11:30
shutterstock Ošetrenie pokožky telovým olejom Foto:
Ošetrenie pokožky telovým olejom jej prináša množstvo benefitov.
debata

Neľakajte sa, netvrdíme, že by ste sa teraz mali kúpať v olivovom či kokosovom oleji – hoci ani to nemusí byť úplne zlý postup, ako sa postarať o vyživenú, hladkú a žiarivú pokožku. Na trhu s ošetrujúcou kozmetikou na telo sú však už nejaký čas oleje telové, ktoré spájajú v sebe najlepšie účinky pridaných ingrediencií, príťažlivú a často veľmi omamnú vôňu a vedecký prístup, ktorý sa zase stará o to, aby na kožu nepôsobili dráždivo.

Telové oleje obsahujú výťažky z prírodných olejov, ktoré sú vynikajúcim prirodzeným zdrojom esenciálnych mastných kyselín, vitamínov, minerálov, či antioxidantov. Ich súčasťou je často vitamín E, ktorý sa roky používa v kozmetike pri tvorbe produktov na suchú a unavenú pokožku – či už v prípade pleti tváre alebo pokožky tela. Podporuje tiež elasticitu pokožky, vyhladzuje vrásky a zvyšuje odolnosť kože.

Vyživujúci suchý olej na telo Hydratation...
Hrejivý a upokojujúci telový olej Inlight Bio...
+5Výživný suchý olej na telo a vlasy s vôňou...

Jedným z dôvodov, prečo oleje na suchej koži tak dobre fungujú, sú aj mastné kyseliny v nich prítomné. Ich zloženie je veľmi podobné ľudskému mazu a preto sú prírodné oleje s obsahom mastných kyselín vhodné na pokožku so sklonom k zapáleniu, alergickú, podráždenú, poranenú alebo inak poškodenú.

Aké ingrediencie vo vôňach lákajú v chladnejšom období roka? Čítajte viac Céder, santal, šafrán aj hľuzovka - jeseň praje intenzívnej vôni, toto je 7 inšpirácií pre vás!

Veľkou prednosťou zaradenia telových olejov do každodennej starostlivosti je ich zloženie, ktoré sa nestará len o hydratáciu a vyživenie kože, ale aj o jej zdravý vzhľad a energický lesk. Aj preto nie sú skvelou alternatívou pre ošetrenie kože len v prípade suchej pokožky, ale aj kože, ktorá vyzerá unavená, zašednutá a akoby bez života.

Práve obdobie jesene dáva našej koži zabrať, keďže zmena teplôt a častejšie sprchovanie sa v horúcej vode či pobyt vo vykúrených miestnostiach môžu k vysušeniu pokožky ešte viac prispievať. Nebojte sa teda na čas nahradiť svoje obľúbené telové mlieko alebo telový krém práve olejom.

Charlize Theron Čítajte viac Hviezdna inšpirácia: V tomto odtieni modrej žiari Charlize Theron, môžete aj vy! Máme 10 tipov na svetre

A mimochodom, napriek tomu, že olej vám nemusí znieť ideálne, ak hovoríme o kontakte s látkou na šatách, tento problém už značky dávno odstránili. Dnes sú telové oleje so suchým finišom a môžete ich bez obáv aplikovať a potom si obliecť svoju obľúbenú blúzku alebo úzke nohavice. Samozrejme, olej nechajte vždy trochu vstrebať do kože. V galérii nájdete naše tipy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #starostlivosť #koza #olej #telový olej

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....