Čobejová, Katie Holmes či kráska z kniežacej rodiny! Všetky milujú tento trend.... A čo vy?

Je to nesmrteľné spojenie, ktoré dizajnéri používajú v rámci módy dekády. A ženy (aj muži) ho zase dekády s nadšením nosia. Aj svetoznáme či domáce celebrity.

31.10.2022 09:00
Diane Kruger Foto: ,
Herečka Diane Kruger v čiernobielej kombinácii na prehliadke značky Chanel v Paríži.
debata

Reč je o spojení dvoch základných farieb (nefarieb) – teda čiernej a bielej, spojení farieb, ktoré v mnohých z nás vyvoláva dojem šachovnice, ale tiež napríklad starých módnych fotografií, magazínov, spojenie, ktoré pôsobí veľmi úderne a efektne.

V rámci módy sa prepojenie čiernej a bielej farby objavuje naozaj dlhý čas, pričom jeho prítomnosť sa zintenzívnila po tom, čo ľudstvo dokázalo vylepšiť technológiu farbenia látok natoľko, aby bola čierna naozaj čiernou a naopak, pri bielej, aby došlo ku snehobielej čistote materiálu. V samotnej móde sú potom čierno-biele spojenia viac než rôznorodé.

Herečka Jurnee Smollett prišla na podujatie v...
Herečka Michaela Čobejová na filmovej premiére...
+14Herečka Ariana DeBose v kreácii Ralph Lauren na...

Dôkazom sú aj hviezdy, ktoré sa za posledné mesiace objavili v spoločnosti práve v čierno-bielom mixe odevu a doplnkov (občas sú to práve doplnky, ktoré túto základnú farebnosť rozbíjajú). Ako veľmi dobrý príklad môže slúžiť parížsky týždeň módy, kde sa v čierno-bielych tónoch odohrávala časť prehliadky Chanel. A práve jej hostia stavili aj na čiernobielu módu.

zväčšiť Herečka Michaela Čobejová na filmovej premiére... Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Michaela Čobejová Herečka Michaela Čobejová na filmovej premiére novinky Jan Žižka.

Herečka Diane Kruger napríklad priniesla tento trend v ukážkovej a už spomenutej podobe šachovnice – respektíve topu, ktorý skombinovala s boxerskými šortkami a sakom. Modelka a členka kniežacej rodiny Charlotte Casiraghi šla elegantnou cestou chanelovského kostýmu – opäť v klasickej základnej farebnosti čiernej a bielej. V Paríži predviedla spojenie čiernej a bielej aj americká herečka Katie Holmes.

CHARACTÈRE, Marcel Holubec W Čítajte viac Nebuďme barbari, odkázal novou kolekciou Holubec. V oceáne čiernej ponúkol krásu strihov aj náročné emócie

Medzi hviezdy, ktoré nosia čiernu s menšími, no údernými detailmi bielej, sa zaradili napríklad manželia Nicola a Brooklyn Beckhamovci (manžety a golier na košeli), ale tiež herečka Julia Roberts (košeľa pod čiernymi šatami). Decentný záblesk bielej vo svojom čiernom looku priniesla pred časom aj herečka Lea Seydoux.

zväčšiť Modelka a členka monackej kniežacej rodiny... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Charlotte Casiraghi Modelka a členka monackej kniežacej rodiny Charlotte Casiraghi v čiernobielej kombinácii.

Na Slovensku sa však dámy tiež nevyhýbajú kombinácii, ktorá je často považovaná za jedno zo základných farebných spojení v rámci dámskej módy. Napríklad herečka Michaela Čobejová efektne spojila čierne šortkové nohavice s bielym sakom, kým jej kolegyňa Kristína Tormová nosí veľa čiernej a doplní ju bielym tričkom (aj to je cesta).

Viac inšpirácie nájdete v našej galérii, nezabudnite si ju preklikať vyššie.

VIDEO: Chcete poznať najhoršie módne trendy? Toto sú vraj oni, ale možno… ani nie

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Charlotte Casiraghi #Diane Kruger #trend #Biela #čierna #celebrity #Michaela Čobejová #Lea Seydoux

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....