Ani vy nepatríte k fanúšičkám voľných oversized strihov? Tento trend vás nadchne, pozrite sa...

Oversized, toto slova sa v módnej brandži posledné roky priam nadužívalo. Popularita strihov, ktoré pôsobili o číslo či dva väčšie ako osobnosť nositeľky stále platí. My sa však chceme pozrieť na vec aj z iného uhla pohľadu.

26.10.2022 06:00
Diane Kruger Foto: ,
Herečka Diane Kruger v dámskom saku s vyúženým pásom a zvýraznenými ramenami.
debata

Oversized trend prenikol aj do podoby dámskej biznis módy – najmä dámske saká sa dočkali ležérnejšej, voľnejšej a zvýraznenej podoby. Rozmermi väčšie dámske saká hrali prím u trendsetterov, skupiny ľudí, ktorí módu milujú, ale premietol sa aj do trendov v masovejšie vnímanej móde.

Jennifer Lawrence Čítajte viac 25 najlepšie oblečených žien festivalu v Londýne! Rozprávkové róby, šaty ako brnenie a dokonca... vrecko s rybkou!

Nemusí to byť však jediná alternatíva a vlastne ani byť nemala. Inšpiráciu sme našli v nedávnej účasti herečky Diane Krugerovej na filmovom festivale v Španielsku, kam si obliekla dámsky nohavicový kostým s prúžkom. Hoci strihovo išlo o model so širšími nohavicami a výraznými „power“ ramenami – jedna vec sa nedala prehliadnuť – akcentovaný driek.

Dámske sako River Island. Predáva Zalando.sk za...
Dámske sako Jacquemus. Predáva Net-a-porter.com...
+7Dámske sako Totéme. Predáva Net-a-porter.com za...

Zvýraznenie pásu je práve ten detail, s ktorým by ste to určite mali vyskúšať. Takto strihané saká totiž majú veľmi ženskú podobu, sú sexy, ale zároveň pôsobia veľmi feministicky – dodávajú nositeľke auru silnej a nezávislej ženy.

Jessica Chastain Čítajte viac V hlavnej úlohe kárované sako! Do každého dámskeho šatníka aspoň jeden kus - dôvod? Tu je...

Platí, že čím výraznejší (akcentovaný) driek, tým výraznejšie a širšie ramená – táto priama úmera, samozrejme, platí najmä v prípade, ak sa na to cítite a máte pocit, že podobný strih pristane aj vašej figúre. Inak môžete pokojne voliť saká so zaoblenými ramenami, alebo len jemnou vypchávkou na zvýraznenie formy, ale tiež napríklad blejzre bez podšitia, odľahčené, ktoré kopírujú dámsku postavu.

Pri materiáloch je ideálne pracovať s takými, ktoré lepšie kooperujú s telom a v pohybe. Ak však chcete dosiahnuť extra výrazný look a ĺa „working girl“, skúsiť to môžete napríklad aj s jemnou kožou či napríklad tvídovými modelmi. Základ je v dobrom strihu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Diane Kruger #sako #driek #zvýraznený pás

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...