Céder, santal, šafrán aj hľuzovka - jeseň praje intenzívnej vôni, toto je 7 inšpirácií pre vás!

Rozdiely medzi pánskymi a dámskami vôňami sú vo svete vysokého parfumárstva už dávno zmazané. Aj v komerčnej sfére však už nájdete produkty, ktoré sa bez obáv môžu objaviť aj v dámskej výbave.

21.10.2022 00:00
Aké ingrediencie vo vôňach lákajú v chladnejšom... Foto:
Aké ingrediencie vo vôňach lákajú v chladnejšom období roka?
debata

S príchodom chladnejšieho počasia celkom prirodzene hľadáme nový parfum. Možno nie všetci, no mnohí z nás. Chladnejšie teploty, výraznejšia vlhkosť, kratšie dni a dlhšie večery, viac času stráveného v interiéri, menej vonku – to všetko sa podpisuje na tom, akým spôsobom pristupujeme k výberu vône a celkom prirodzene inklinujeme v tejto časti roka ku výraznejším, ťažším, často orientálnym alebo drevito-korenistým vôňam.

IMG 3523 Čítajte viac Voňať ako po námornej bitke nezvládne každý, ale zlý parfum neexistuje

Hoci hneď v úvode sme napísali, že rozdiely medzi pánskym a dámskym vlastne tie najslávnejšie parfumérske domy vôbec neriešia, faktom je, že na slovenskom trhu (najmä tom komerčnom) sa práve tie výraznejšie a intenzívnejšie vône objavujú práve v ponuke určenej pre pánov.

Original Wood je pánska vôňa od DSquared2, v...
Vôňa Armani Code sa dočkala novej tváre. V...
+4Pánska vôňa C'est Paris! od značky Carven je...

Medzi obľúbené akordy patrí santalové drevo, ambra, pižmo, ale tiež napríklad kosatec či fazule tonka a bergamot. Všetky z nich sa miesia v efektných voňavých koktejloch, ktoré však nemusia ulahodiť len pánom, ale tiež dámam.

Potom sú tu, samozrejme, parfumy vysokej kvality, ktorých pôvodné určenie znie jasne – pohlavie nepozná. Ide o to, ako sadnú nositeľke či nositeľovi – koho viac zaujme vzácna ingrediencia (v tejto sezóne je to napríklad šafrán či dokonca hľuzovka!) a kto sa odváži voňať inak ako väčšina.

IMGL8709  c  Michael Du  rr ed Čítajte viac Pauline Rochas: Parfum nás vracia k nášmu pôvodu, môže nás aj uzdraviť

Vybrali sme pre vás sedmičku noviniek z voňavého portfólia komerčných, ale aj niche značiek – či už sú označované ako pánske alebo „unisex“ – vedzte, že každá z nich môže byť pokojne aj tou vašou vôňou. Prípadne darčekom pre vášho partnera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #drevo #vôňa #výber #zima #santal #céder #orientálny štýl #pánska inšpirácia

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...