25 najlepšie oblečených žien festivalu v Londýne! Rozprávkové róby, šaty ako brnenie a dokonca... vrecko s rybkou!

Po nedeľňajšom závere filmového festivalu v Londýne je vhodné trochu bilancovať. Podujatie priniesol rozmanitú módnu nádielku.

18.10.2022 00:00
Jennifer Lawrence Foto: ,
Herečka Jennifer Lawrence na premiére novinky Causeway v kreácii Del Core.
debata

Za bezmála dva týždne trvania filmového festivalu v britskej metropole sa na červenom koberci objavilo niekoľko desiatok známych, aj menej známych tvárí filmového sveta – spájala ich snaha nielen zabodovať talentom a hereckým umením na plátne, ale tiež príťažlivá módna výstroj. Ktorým dámam to tento rok pristalo najviac?

Amal Clooney a George Clooney Čítajte viac OBRAZOM: Úchvatných hviezd toľko, že sa točí hlava! Na gala žiarila Bieberova žena, priehľadná Kaia aj nádherná Amal Clooney

Vybrať nie je jednoduché – možno aj preto sme skončili až pri čísle 25. Pointou však tiež je, že londýnska módna scéna z tohtoročného festivalu tiež ponúkla pestrosť, ktorá sa až tak často na červených kobercoch iných podujatí nevidí. A to treba oceniť.

Herečka Jennifer Lawrence na premiére novinky...
Herečka Olivia Colman v róbe Jenny Packham...
+25Herečka a speváčka Janelle Monae v kreácii Thom...

Samozrejme, najvýraznejšie zastúpenie mali klasické večerné kreácie a elegantné či na pohľad ľúbivé róby, šaty alebo koktejlky. V zozname ich nositeliek nepochybne zažiarila herečka Jennifer Lawrence v tmavomodrej kreácii pošívanej perličkami a perlami. Návrat Lawrenceovej pred objektívy po materskej pauze sa nesie vo veľkom štýle a tieto šaty Del Core ho len potvrdili.

zväčšiť Herečka Jodie Turner-Smith na premiére filmu... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Jodie Turner-Smith Herečka Jodie Turner-Smith na premiére filmu White Noise v kreácii Balmain.

Medzi ďalšie očarujúce dámy, ktoré stavili na overené, no veľmi pôvabné modely, patrila tiež Florence Pugh (nežná kreácia Valentino Haute Couture), herečka Olivia Colman (v modeli Jenny Packhamovej) či napríklad Britka Aimee Lou Wood (v ľúbivej pudrovej kreácii Miu Miu).

Dara Rolins Čítajte viac Dara Rolins: Päťdesiatka? Nemám ostych priznať sa k nej, ale zbrzdiť tiež nemám v pláne

Súčasné hviezdy kinematografie sa však už neboja s módou experimentovať, alebo ju posúvať do iných dimenzií. V prípade herečky Jodie Turner-Smithovej je takmer každá jej voľba zásahom do čierneho, ak túžite vidieť originálny a veľmi nebojácny prístup k dámskej móde. Turner-Smith zaujala dokonca dvakrát – najprv v šatách, ktoré pripomínali brnenie a pochádzali z dielne Balmain – neskôr aj modelom s prestrihmi od Christophera Kanea.

zväčšiť Herečka Emma Corrin a jej neprehliadnuteľný... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Emma Corrin Herečka Emma Corrin a jej neprehliadnuteľný styling na premiére filmu 'My Policeman' - šaty sú z dielne značky Loewe.

Veľkým módnym objavom tohto roka je herečka Taylor Russell, ktorá vďaka novinke Bones and all má mnoho príležitostí predvádzať svoj neortodoxný štýl. Na londýnskom festivale absolútne uchvátila v kreácii Schiaparelli Haute Couture. Z rovnakej dielne bol aj príťažlivý model, v ktorom sa objavila domáca Vanessa Kirby.

zväčšiť Herečka Aimee Lou Wood v kreácii Miu Miu na... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Aimee Lou Wood Herečka Aimee Lou Wood v kreácii Miu Miu na premiére filmu Living.

Titul najväčšej experimentátorky si bez debaty zaslúži herečka Emma Corrin. Predstaviteľka princeznej Diany zo seriálu Koruna sa v Londýne stala objektom živej diskusie, keď sa pred objektívmi objavila v šatách Loewe. Model z potlačeného latexu na jedno rameno totiž vyvolával ilúziu igelitového vrecka naplneného vodou, v ktorom dokonca pláva oranžová rybka. Výsledok? Posúďte ho sami a nezabudnite si pozrieť ani našu bohatú galériu.

Herečka Gwendoline Christie zdraví režiséra...
Herec a zápasník Dave Bautista na premiére...
+22Herečka Kathryn Hahn na filmovej premiére...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový festival #móda #Jennifer Lawrence #Jodie Turner-Smith #Emma Corrin

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...