OBRAZOM: Biela neha, kabáty po zem či sieťovina aj prestrihy na bruchu - parížske trendy, ktoré musíte vidieť

Prezentácie nových trendov a kolekcií na budúci rok - konkrétne sezónu Jar/Leto 2023 - uzatvoril parížsky týždeň módy. Záver patril veľkým menám ako Chanel či Louis Vuitton, no kolekciami zaujali aj ďalšie dizajnérske domy.

13.10.2022 00:00
Bella Hadid Foto: ,
Modelka Bella Hadid na prehliadke značky Givenchy v Paríži.
debata (1)

Aj v Paríži pokračovala výrazná línia sexy trendov, ktoré nastavili už prehliadky v Miláne. Moderná žena je podľa súčasných dizajnérov nebojácna – nezľakne sa odhalenej kože, rafinovaných prestrihov či sporých kúskov, akými boli najmä podprsenkové topy, korzety umiestnené na nahej koži či šaty s výraznými prestrihmi, prípadne modely zo sieťoviny. Nájsť sa dali v prehliadkach značiek ako Chloé, Balmain či Givenchy.

Zábery z novej kolekcie Chanel, sezóna Jar/Leto...
Zábery z novej kolekcie Chanel, sezóna Jar/Leto...
+24Zábery z novej kolekcie Chanel, sezóna Jar/Leto...

Posledná menovaná sa sústredila na jasné omladenie svojej estetiky, čo však trochu mohlo pôsobiť kontraproduktívne v kontexte historického odkazu módneho ateliéru. Namiesto nádherných strihov a premyslených modelov pre zrelé dámy sa objavil denim, podprsenkové topy so zvýraznenými remienkami a prackami, nízko posadené pásy či šaty s bikinovým riešením na časti trupu.

Kate Moss Čítajte viac OBRAZOM: Miláno ovládla móda na budúci rok! Veľa odhalenej pokožky, neónové farby a majstrovstvo, ktoré vyrazí dych

Futuristicko-hravá bola napríklad kolekcia značky Louis Vuitton, v ktorej dizajnér Nicolas Ghesquiére pracoval so zvýraznením rozmerov a adaptovaním detailov do maxi podoby. Pozvaní hostia aj módni fanúšikovia tak mohli vidieť maxi zipsy na šatách, obrovské pracky, reálne či potlačené, na šatách, ale tiež napríklad kabelky, ktoré boli vlastne zväčšeninou kožených menoviek či obalov na doklady.

zväčšiť Zábery z novej kolekcie Dries Van Noten, sezóna... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Dries Van Noten, sezóna Jar/Leto 2023 Zábery z novej kolekcie Dries Van Noten, sezóna Jar/Leto 2023, ktorú prezentovali v Paríži.

Jednu z najvydarenejších kolekcií v rámci dámskej módy a nenúteného pôvabu postaveného na jemnosti materiálov, lichotivých strihoch a ukážkových farebných kombináciách vytvoril dizajnér Dries Van Noten. V nežnej estetike, zvýraznenej prácou s florálnymi motívmi či snehobielou farbou, sa predviedol aj libanonský dizajnér Elie Saab. Dievčenské blúzky, šaty so zvýraznenými rukávmi či plisované sukne sa objavili v kolekcii Dior.

Práve ženskosť a mladistvá neha bola ústredným motívom viacerých prehliadok – tentoraz sa dizajnéri odklonili od predstavy silnej a nezávislej ženy a obrátili sa viac k atmosfére mladistvej rozmarnosti. Platilo to už u spomenutého Saaba, Diora, ale tiež v kolekcii Chanel, ktorú zároveň inšpirovali filmové výjavy a historické odkazy Coco Chanelovej. Vo farebnej palete bielej, krémovej, čiernej, ale tiež staroružovej a zlatej sa prezentovali modelky v mimoriadne ženských a veľmi lichotivých kúskoch, ktoré sa v estetike vracali k chanelovskej klasike a najlepším výtvorom lagerfeldovskej é­ry.

zväčšiť Modelka na prehliadke Saint Laurent Jar/Leto... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Saint Laurent Jar/Leto 2023 Modelka na prehliadke Saint Laurent Jar/Leto 2023 v Paríži.

V ostrom kontraste potom vynikla prehliadka parížskeho ateliéru Saint Laurent, ktorá sa však tiež radila medzi tie najlepšie vôbec. Dizajnér Anthony Vacarello akoby odignoroval sezónne delenie kolekcií a jeho Jar/Leto 2023 malo podobu armády dokonale strihaných a prepracovaných kabátov – či už z kože, vlny alebo vlnených zmesí, ktoré doplnili sexi elastické modely šiat, overalov či širokých nohavíc a transparentných šiat. Viac si pozrite v našej galérii.

Video

VIDEO: Chanel Jar/Leto 2023 – krátky zostrih.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #sieťovina #Dior #Paríž #trend #podprsenka #Louis Vuitton #korzet #Biela #Chanel #týždeň módy #jar/Leto 2023

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....