Tak trochu športový úbor, trochu pracovná uniforma?! Takto vyzerá trendy bunda jesennej sezóny

Športová estetika v dámskej móde presakuje do trendov už nejakú tú sezónu. V tej aktuálnej boduje aj jej prepojenie s funkčnými odevmi.

27.09.2022 09:00
Lily Allen 02 Foto:
Britská speváčka Lily Allen sa tiež objavila na módnej šou Fendi v Miláne.
debata

Jeseň a jar sú obdobím, keď siahame častejšie po bundách, ktoré majú funkciu zahriať nás, prípadne ochrániť aj pred nepriazňou počasia. Dámska móda (ale aj tá pánska) dlhé roky bojovali s faktom, že funkčné odevy nemali práve najpríťažlivejší dizajn a využívali sa len veľmi špecificky. To je našťastie minulosť.

Anne Hathaway Čítajte viac Kožený kabát ako kľúčový kúsok dámskeho šatníka? Trendové modely lákajú luxusom

Do módy presiakli prvky športovej garderóby v spojení s estetitkou pracovných odevov – výsledok je však nielen funkčný, ale aj veľmi vkusný. Ba dokonca možno povedať trendy. Stačí sa pozrieť napríklad na speváčku Lily Allenovú, keď sa pred časom objavila na prehliadke značky Fendi. Jej bunda v oversized strihu, s výraznými vreckami, kontrastnými prvkami v podobe goliera a nastaviteľných manžet na rukávoch evokovala podobu funkčnej ochrannej bundy do ulíc – samozrejme, luxusné vyhotovenie a moderné materiály z nej robili kúsok, ktorý je zapojiteľný do každodennej garderóby modernej mladej ženy.

Ľahká dámska bunda zo nepremokavého materiálu...
Oversized dámska bunda zo syntetického...
+10Dámska bunda zo syntetického materiálu H&M...

Nemusíte pritom mať na konte tisícky eur a nakupovať u luxusných výrobcov, ak chcete vyskúšať práve populárny trend takzvaných „technical jackets“ alebo „oversized overshirts“ (teda vo voľnom preklade, technických búnd a oversized bundo-košieľ) – v rôznych podobách, strihoch, ale aj materiálových vyhotoveniach a kombináciách ich nájdete aj u dostupnejších odevných značiek.

Kate Moss Čítajte viac OBRAZOM: Miláno ovládla móda na budúci rok! Veľa odhalenej pokožky, neónové farby a majstrovstvo, ktoré vyrazí dych

Orientujte sa pri výbere na funkčnosť, ale tiež na podobu, ktorá lahodí vášmi oku a osobitému štýlu. My odporúčame staviť na prírodnejšie tóny farieb, teda béžová, hnedá, sivá, kaki alebo vojenská zelená. Tie sa ideálne hodia aj do jesenného obdobia. Prvky ako kontrastný golier, zvýraznené zapínanie či nastaviteľnosť rukávov sú bonusom, ktorý využijete nielen ako dizajnový, ale aj praktický prvok. Výber niekoľkých búnd v tomto duchu sme pre vás pripravili v galérii. Pozrite si ich vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #jeseň #bunda #Lily Allen #trend

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...